Cresterea in greutate generalizata si economia atentiei
16/03/2023

Cresterea in greutate generalizata si economia atentiei

Până acum probabil ați auzit despre o nouă clasă de medicamente numite semaglutide. Sau nu.

S-a demonstrat că semaglutida ajută la reducerea excesului de greutate al cuiva cu aproximativ 15% și tirzepatida cu 20% - un rezultat fără precedent pentru medicamente. Prețul de listă al lui Wegovy este de 1.349,02 USD pe lună, sau mai mult de 16.000 USD pe an, la doza completă anti-obezitate. (https://eu.usatoday.com/story/news/health/2023/02/19/anti-obesity-medications-cost/11069886002/)

Interesul meu aici nu este în pierderea în greutate, în sine, ci mai degrabă în impactul dramatic pe care îl au aceste medicamente și mecanismul prin care funcționează: scăderea apetitului și a poftelor de mâncare generate de creier.

 Obezitatea și distrugerea atenției

Aceeași dinamică este în joc când vine vorba de atenție. Capacitatea de a nu fi bombardat de reclame și distragere a atenției este ceva pentru care trebuie să plătiți din ce în ce mai mult (versiune premium a unei aplicații fără reclame).

Semaglutidele lucrează pe calea intestinului-creier pentru a evita atractivitatea alimentelor care sunt concepute pentru a ne face să mâncăm în exces. Poate că într-o zi vom avea medicamente similare pentru atenție.

 

Este cam nasol să ne imaginăm o lume în care proiectăm tehnologii care ne distrug și apoi trebuie să proiectăm tehnologii suplimentare pentru a trata acea defecțiune.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Articole populare