Comenzile sunt preluate si procesate imediat. Nu exista intarzieri in livrarea produselor.

 

+40-72-2155050 Luni-Vineri intre 10-16

Covid 19 - Intrebari si raspunsuri

 

      1.Care este sursa virusului ?

Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de virusuri. Unele coronavirusuri determina aparitia afectiunii virale la oameni, iar altele, cum ar fi coronavirusurile canine și feline, infectează doar animalele. Rareori, coronavirusurile care infectează animalele determina aparitia si raspandirea bolii si la oamenii. Se presupune că acest lucru este valabil si pentru virusul care provoacă COVID-19. Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul respirator acut sever (SARS) sunt alte două exemple de coronavirusuri aparute initial la animale și apoi răspândite la oameni.

    2. Cum se raspindeste virusul ?

Răspândire de la persoană la persoană

Se crede că virusul se răspândește în principal de la persoană la persoană.

  • Între persoane care sunt în contact strâns între ele (la aproximativ 1.5 metri).
  • Prin picături respiratorii produse atunci când o persoană infectată tuseste sau strănuta.

Aceste picături pot ajunge în gurile, nasul, ochii persoanelor care se află în apropiere sau pot fi inhalate în plămâni. De asemenea, va puteti contamina cand picaturile ajunse pe mainile dumneavoastra sunt transferate prin atingerea fetei, nasului, gurii, ochilor.

Poate cineva să răspândească virusul fără să fie bolnav?

  • Se consideră că persoanele bolnave sunt cele mai contagioase, atunci când sunt  simptomatice.
  • Unele răspândiri pot fi posibile înainte ca oamenii să prezinte simptome; au existat rapoarte despre acest mod de raspandire cu acest nou coronavirus, dar nu se crede că acesta este principalul mod de răspândire a virusului.

Răspândirea prin contactul cu suprafețele sau obiectele contaminate

Poate fi posibil ca o persoană să se contamineze cu COVID-19 prin atingerea unei suprafețe sau a unui obiect contaminat de o persoana bolnava sau contagioasa și apoi atingerea propriei guri, a nasului sau, eventual, a ochilor, dar nu se crede că acesta este principalul mod în care virusul.

Conform unui studiu recent publicat în New England Journal of Medicine , SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, poate trăi în aer și pe suprafețe între câteva ore și câteva zile. Studiul a descoperit că virusul este viabil până la 72 de ore pe materiale plastice, 48 ore pe oțel inoxidabil, 24 ore pe carton și 4 ore pe cupru. De asemenea, este detectabil în aer timp de trei ore.

   3. Poate fi transmis virusul care provoaca Covid 19 prin intermediul alimentelor ?

În general, se consideră că coronavirusurile sunt răspândite de la persoană la persoană prin picături/secretii respiratorii. În prezent nu există dovezi care să susțină transmiterea COVID-19 asociata cu alimentele. Înainte de a pregăti sau mânca mâncarea, este important să vă spălați întotdeauna pe mâini cu apă și săpun timp de 20 de secunde pentru siguranța generală a alimentelor. Pe tot parcursul zilei, spălați-vă pe mâini după ce vă suflați nasul, tusiți sau strănutați, va atingeti ochii sau mergeți la baie.

În general, din cauza supraviețuirii slabe a acestor coronavirusuri pe suprafețe, există riscul foarte scăzut de răspândire prin intermediul produselor alimentare sau ambalajelor care sunt livrate, intr-o perioadă de 2-3 zile la temperaturi ambientale, refrigerate sau înghețate.

Exista studii care sugereaza ca temperaturile crescute si umiditatea relativa ridicata limiteaza raspandirea virusului dar deocamdata singurele masuri ce pot preveni raspindirea bolii sunt cele legate de igiena (spalare , dezinfectare, etc) si cele de distantare sau izolare sociala.

 

Pinterest
Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu