Atentie Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. DA
Condimente cu proprietati antivirale - Anasonul Stelat
22/03/2020
anason stelat

Anasonul stelat condimentul aromat si cu aspect deosebit obținut din fructul arborelui  Illicium verum.

Numele este dat de forma speciala, de stea a fructului, din care sunt recoltate semințele de condimente care au o aromă particulara ce amintește de lemnul dulce.

Anasonul stelat este renumit nu numai pentru aroma sa deosebită și aplicațiile culinare, ci și pentru beneficiile sale medicinale.

Cele mai valoroase componente a anasonului stelat sunt substante de tipul flavonoide și polifenoli. Acestea sunt în primul rând responsabile pentru aplicațiile culinare și beneficiile medicinale. Dintre aceste substante cele mai importante sunt linaloolul, quercetinul, anetolul, acidul shikimic, acidul galic, limonene etc

Împreună, acești compuși contribuie la proprietățile antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene ale anasonului stelat. Anasonul stelat a fost utilizat în medicina tradițională chineză de mii de ani și recent a fost, de asemenea, acceptat în unele practici de medicină occidentală.

Creșterea popularității sale este determinată în mare parte de proprietățile sale antimicrobiene și de potențialul farmacologic.

 

Capabilitati antivirale

Unul dintre cele mai populare atribute relevante farmacologic ale anasonului stelat este conținutul său de acid shikimic.

Acidul shikimic este un compus cu capacități antivirale puternice. De fapt, este unul dintre principalele ingrediente active în Tamiflu (Oseltamivir), un medicament popular pentru tratamentul gripei.

În prezent, anasonul stelat este sursa principală de acid shikimic utilizat pentru dezvoltarea produselor farmaceutice. Deoarece pandemia de gripă continuă să crească ca o amenințare la adresa sănătății globale, cererea de anason stelat este în creștere .

Deși anasonul stelat este frecvent utilizat pentru tratarea gripei, este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege în continuare potențialul său de a trata alte infecții virale la om.

 

Proprietăți antifungice

Anasonul stelat este o sursă bogată de anetol flavonoid. Acest compus este responsabil pentru aroma distinctă a condimentului și oferă beneficii antifungice puternice.

 

Beneficii antibacteriene

Un alt beneficiu medicamentos important al anasonului stelar este capacitatea sa de a inhiba creșterea bacteriană implicată într-o varietate de boli comune.

Unele cercetări au relevat că extractul de anason stelat este la fel de eficient ca antibioticele împotriva bacteriilor patogene multiple rezistente la medicamente. Acest lucru poate fi util în special pentru dezvoltarea viitoare a noilor medicamente antibiotice.

În practicile tradiționale din medicina chineză și populară, anasonul stelat este infuzat în apă pentru a face un ceai folosit pentru tratarea infecțiilor respiratorii, greață, constipație și alte probleme digestive.

 

Anasonul stelat aduce, de asemenea, un plus de gust excelent la mâncăruri și deserturi dulci, cum ar fi mere coapte, plăcinte, turta dulce, condimentul pentru vin fiert și brioșe.

 Dacă nu ai mai folosit niciodată acest condiment în activitățile culinare înainte, poti incepe de acum.

 

Încercați să presărați anason stelat pudră deasupra placintelor sau brioșelor sau aruncați câteva păstăi întregi în următoarea oală cu supă pentru o îmbunătățire a aromei.

Daca ti-a placut articolul , poti apasa "like". Daca il consideri interesant si vrei sa-l citeasca si prietanii tai , poti apasa "share".

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu