Meniu Blog
10004
8,90 RON /per bucata

Ambalare:

100 g 250 g 500 g 1 kg 2 kg 5 kg 25 kg 1000 kg (40x25kg)
GTINEAN 5949496700092 ORIGINECHINA Ambalare1 kg
10028
5,90 RON / Punga

Ambalare:

250 g 500 g 1 kg 2 kg 5 kg 25 kg 1000 kg (40x25kg)
GTINEAN 0745760601691 CuloareAlb Ambalare1 kg
Ce este acidul L-ascorbic sau Vitamina C?
07/08/2022

Vitamina C, beneficii

 

Ce este vitamina C?

Vitamina C este un element solubil în apă, iar organismul nu o stochează. Pentru a menține un nivel adecvat de vitamina C, oamenii trebuie să consume alimente care o conțin în fiecare zi.

Vitamina C este folosită cu scop terapeutic încă din secolul al 18-lea, în mod special pentru a trata sau pentru a preveni scorbutul și alte boli asociate cu deficiența de vitamina C. James Lind, un medic scoțian, a făcut un experiment în anul 1747 pentru a găsi un remediu împotriva scorbutului. Acesta a descoperit că lămâile și portocalele ajutau la ameliorarea simptomelor.

Ulterior, conceptul de vitamine a fost creat de către un cercetător polonez, Casimir Funk, în anul 1912. Câțiva ani mai târziu, o echipă de cercetători a reușit să izoleze vitamina C, denumită acid hexuronic și, mai apoi, acid ascorbic. În prezent, vitamina C este folosită cu precădere ca remediu pentru tratarea răcelilor, fiind considerată de mare ajutor pentru susținerea sistemului imunitar și nu numai.

Organismul are nevoie de vitamina C pentru a menține diferite funcții.

Ea ajută organismul să producă colagen, L-carnitină și chiar are un rol foarte important în producerea unor neurotransmițători.

Ca antioxidant, ajută la eliminarea substanțelor nedorite cunoscute sub numele de specii oxidative reactive (ROS) din organism.

Ajută organismul să absoarbă fierul.

Întărește sistemul imunitar.

Îmbunătățește vindecarea rănilor.

ROS sunt substanțe precum radicalii liberi care rezultă din procesele naturale ale corpului, expunerea la poluare și alți factori. Ele pot duce la stres oxidativ, care, la rândul său, poate provoca leziuni celulare.

Activitatea antioxidantă a vitaminei C poate ajuta la reducerea inflamației și la reducerea riscului de a dezvolta diferite afecțiuni, inclusiv unele tipuri de cancer.

Vitamina C poate ajuta la reducerea riscului de cataractă și la încetinirea progresiei degenerescenței maculare asociate cu vârsta.

Organismul are nevoie de vitamina C pentru a produce colagen. Aceasta este componenta principală a țesutului conjunctiv și reprezintă 1-2% din țesutul muscular.

vitamina c

Colagenul este o componentă vitală în țesuturile fibroase, cum ar fi: tendoane, ligamentele, piele, corneea, cartilaje, oase, intestine, vase de sânge.

Nivelurile scăzute de vitamina C din organism pot duce la scorbut. Simptomele scorbutului includ articulații umflate, sângerări ale gingiilor și dinți slăbiți, anemie și oboseală.

Cine este expus riscului de deficiență?

Cei cu risc de deficiență de vitamina C includ :

persoanele care fumează sau sunt expuse la fumatul pasiv

sugarii care consumă numai lapte praf

persoanele care nu consumă o dietă variată

persoanele cu anumite afecțiuni de sănătate, în special cele care implică malabsorbție intestinală

persoanele care au o imunodeficiență

Toate aceste persoane ar trebui să ia suplimente de vitamina C, la sfatul unui specialist.

În ceea ce privește doza zilnică recomandată de vitamina C, aceasta diferă în funcție de mai mulți factori, astfel:

Femeile însărcinate, sub 18 ani - 80 mg;

Femeile însărcinate, peste 19 ani - 85 mg;

Femeile care alăptează, sub ani 18 ani - 115 mg;

Femeile care alăptează, peste ani 19 - 120 mg;

Bărbații peste 19 ani - 90 mg;

Femeile peste 19 ani - 75 mg.

Doza zilnică recomandată pentru copii diferă în funcție de vârstă, astfel:

0-6 luni - 40 mg;

7-12 luni - 50 mg;

1-3 ani - 15 mg;

4-8 ani - 25 mg;

9-13 ani - 45 mg;

Baieti, 14-18 ani - 75 mg;

Fete, 15-18 ani - 65 mg.

De asemenea, este recomandat ca persoanele care fumează să mărească doza zilnică de vitamina C cu 35 de mg, dar nu mai mult de 2000 de mg pe zi. În cazul copiilor, vitamina C este un nutrient esențial pentru dezvoltarea țesuturilor, care ajută creșterea.

Însă ce fel de vitamina C?

Studii recente au arătat că consumul îndelungat de tablete sau pulbere de vitamina C poate dăuna organismului.

Astfel, pot să apară diareea și disconfortul gastrointestinal.

Alte neplăceri includ crampele abdominale, amețelile, oboseala, erodarea danturii, durerile de cap și arsurile în piept. Acestea pot să apară la persoanele care au reacții alergice la unul sau mai multe ingrediente din produsele pe bază de vitamina C.

De asemenea, o doză ridicată de suplimente pe bază de vitamina C poate cauza apariția pietrelor la rinichi.

Astfel că, pe piață există azi două sortimente de vitamina C: una obișnuită și una alcalină.Studiile arată că această vitamină C alcalină este mai puțin nocivă pentru stomac, poate fi luată pe termen îndelungat, poate fi prescrisă și persoanelor care suferă de probleme gastroenterologice și, de asemenea, poate fi mai bine dozată.

Atentie!

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo