Bulgur - Bashan- 1 kg

Bulgurul reprezinta un ingredient usor de preparat, care poate fi folosit in numeroase retete.

Aparut pentru prima data in zona mediterana, bulgurul a fost folosit cu precadere si in Orientul Mijlociu, iar in prezent este consumat in multe alte tari.

Preparare:

Bulgurul este obtinut din diferite tipuri de grau, iar boabele sunt uscate si macinate, sunt foarte usor de preparat.

Bulgurul se gateste mai repede decat graul integral. Boabele pot avea diferite dimensiuni, iar cele mai multe tipuri de bulgur se gatesc in mai putin de 15 minute, cu toate ca timpul de gatire poate varia intre 3 si 20 de minute, in functie de duritatea accestuia.
Procesul de gatire este asemanator cu cel pentru orez sau cuscus. In general, ai nevoie de doua parti de apa pentru o parte de bulgur.

Pentru gatire, poti opta pentru varianta in care pui bulgur intr-un bol incapator, peste care torni apoi apa clocotita si il lasi la inmuiat.

O alta varianta pentru gatirea bulgurului este de a-l pune la fiert, iar atunci cand apa ajunge in punctul de fierbere, reduci focul si lasi bulgurul sa fiarba incet pana se inmoaie. La final, trebuie sa lasi bulgurul sa se scurga de excesul de apa. Odata gatit, acesta are o consistenta asemanatoare cu quinoa sau cuscus.
Pe langa metoda de gatire ca atare a bulgurului, il mai poti adauga si in diferite mancaruri, peste care vei adauga suficienta apa, astfel incat boabele sa se inmoaie.
Chiar daca bulgurul este folosit cu precadere pentru salata tabbouleh, acesta poate fi folosit si in multe alte preparate, ca alternativa la orez, cuscus, quinoa sau alte cereale integrale. Il poti consuma alaturi de legume si carne, in supe sau salate si il poti gati cu tot felul de mirodenii / condimente  dupa gust.

Valori nutritionale:

100 de grame de bulgur contin:1551 kj / 366 kcal

 • 11.5 g proteine
 • 6.9 grame fibre
 • 366 calorii
 • 74 grame carbohidrati
 • Acid folic: 8% din doza zilnica recomandata
 • Fier: 10% din doza zilnica recomandata
 • Magneziu: 15% din doza zilnica recomandata
 • Mangan: 55% din doza zilnica recomandata
 • Niacina: 8% din doza zilnica recomandata
 • Vitamina B6: 8% din doza zilnica recomandata
 • Sare:0.10 grame

Depozitarea: Se poate tine intr-un recipient cu capac ermetic, ferit de umezela, lumina si caldura. In camara, il poti pastra timp de doi ani, in timp ce in frigider poate rezista de doua ori mai mult. 

Valabilitate: 24 de luni

Origine: Turcia

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
GTIN:
EAN 8697686871165
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

16570
12,60 RON / kg
in stoc
Pretul in puncte: 26 point
Puncte premiu: 1 point
+
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
GTINEAN 8697686871165
Promotii
Livrare rapida

Oferim livrare prin curier in toate localitatile din tara

Calitate garantata si consultanta

Produsele sunt oferite dupa ce calitatea lor a fost verificata

Returnare gratuita in 14 zile *

Ai 14 zile pentru a verifica produsul