Meniu Blog
Peptidele de colagen si sanatatea articulatiilor
15/06/2020

  Deoarece oamenii vor sa se se bucure de o viață activa și doresc să isi mențină mobilitatea pe masura ce inainteaza in vârstă, ei devin mai preocupati de sănătatea articulațiilor și a oaselor inca de la primele semne de imbatranire.

Și nu doar cei care au o vârstă avansată sunt cei care simt disconfortul articular. Chiar și cei care obisnuiesc sa faca exercitii fizice de cateva ori pe săptămână pot simți adesea încordarea in articulații, să nu mai vorbim de sportivii profesioniști!

Colagenul este componenta cheie structurală a țesutului cartilajului și menținerea integrității sale este esențială pentru menținerea articulațiilor sănătoase și flexibile. Indiferent de varsta, fie ca sunteti implicați activ în diferite sporturi sau pur și simplu doriți să vă mențineți activitățile zilnice, cum ar fi plimbatul câinelui sau sa mergeți la o plimbare în parc, aveati nevoie de un sistem musculoscheletal care funcționează bine (articulații, oase, mușchi, ligamente și tendoane).

Adăugarea de peptide de colagen la dieta dvs. poate ajuta la obținerea acestor nevoi functionale.

Peptidele bioactive de colagen susțin o gamă largă de țesuturi conective prin exercitarea de beneficii pentru sănătate direct în țesuturile țintă.

 

     Rolul peptidelor de colagen in sustinerea sanatatii articulatiilor

     Eficacitatea peptidelor de colagen în promovarea mobilității articulatiilor este susținută de dovezi științifice solide. Într-un studiu clinic, 94 de femei cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani cu probleme la articulațiile genunchiului au primit zilnic 8g de peptide de colagen sau placebo pentru o perioadă de 6 luni.

  S-a constatat ca in cadrul grupului ce a primit peptide de colagen scorul Lysholm a crescut seminificativ cu 7%.

Cresterea scorului Lysholm reflecta imbunatatirea sanatatii articulatiilor. Scala Lysholm reprezinta evaluarea a opt elemente care măsoară: durerea (25 de puncte), instabilitatea (25 de puncte), blocarea (15 puncte), umflarea (10 puncte), schiopatarea (5 puncte), urcarea scărilor (10 puncte), ghemuirea (5 puncte) și nevoie de sprijin (5 puncte). Scorul total este suma fiecărui răspuns la cele opt întrebări și poate varia între 0-100. Scorurile mai mari indică un rezultat mai bun cu mai puține simptome si nefunctionalitati.

  Suplimentarea cu peptan a condus la o reducere statistică semnificativă a scorului WOMAC cu 22%, a dus la o scădere cu 32% a durerilor articulare și o îmbunătățire a rigidității cu 44%.(Scorul WOMAC se utilizeaza pentru evaluarea pacientilor cu osteoartrita la nivelul genunchiului sau bazinului)

 

    Rolul peptidelor de colagen in sustinerea sănătății oaselor 

Pe măsură ce îmbătrânim, procesele de descompunere a oaselor încep să depășească procesele de formare a oaselor.

peptide de colagen pentru oase

Studii stiintifice au aratat ca peptidele de colagen adaugate in dieta zilnica  aduc urmatoarele beneficii :

- Mențin densitatea minerală osoasă și astfel previn pierderea osoasă.

- Stimulează procesele de formare a tesutului osos și inhibă descompunerea oaselor, creând astfel un echilibru net pozitiv.

- Colagenul favorizeaza pastrarea masei corporale reduse si deci presiunea greutatii corporale asupra articulatiilor va fi redusa.

   Oasele sunt un țesut dinamic care trece constant printr-un proces de reînnoire și regenerare bine echilibrat. Acest lucru asigură sănatatea oaselor și să evitarea fracturilor de-a lungul vieții noastre. 90% din masa noastră osoasă organică este colagen.

  Colagenul asigură cadrul organic în oase pe care sunt depuse mineralele și contribuie, de asemenea, la flexibilitatea și rezistența oaselor. Odată cu vârsta oasele se pot deteriora.

Fiind o proteină pură, peptidele de colagen ajută la menținerea sănătății oaselor.

  Peptidele de colagen bioactiv sunt usor de consumat, foarte solubile in lichide, pot fi amestecate in orice tip de bautura precum sucuri, smoothie-uri, lactate, etc, deci se potrivesc oricarei rutine zilnice.

Si in plus, pentru ca sunt neutre ca gust si miros, pot fi integrate cu usurinta in orice reteta.Sunt rezistente la caldura si indiferent dacă este pentru adăugarea în supă, ciocolată caldă sau chiar pentru prăjitura la cuptor acasă, vă veți bucura de aceleași avantaje pentru sănătate.

Mai mult decat atat, beneficiile peptidelor de colagen sunt multiple : imbunatatesc mobilitatea si buna functionare a articulatiilor, mentin densitatea osoasa, fiind o proteina, datorita formulei unice de aminoacizi ajuta la cresterea performantei sportive si imbunatatirea recuperarii musculare.

 

PAGINI

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

5 stars
0
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Admin Admin
Admin Admin
17/09/2020
Comentarii
https://topingrediente.com/colagenul-hidrolizat/ si aici informatii complete despre peptide
Buna dimineata. Le puteti cumpara din magazinul online https://topingrediente.com/peptide-de-colagen-colagen/.
Multumim !
A fost utilă această recenzie?
0 0
Diana-Monica
Diana-Monica
15/09/2020
Comentarii
„Peptidele de colagen bioactiv sunt usor de consumat, deci se potrivesc oricarei rutine zilnice”
De acord, dar de unde/din ce se obțin respectivele peptide ca să le putem introducem in alimentație ?!?!?
A fost utilă această recenzie?
0 0
Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari