+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Ce este colagenul hidrolizat? Beneficiile peptidelor de colagen
27/02/2023

Ce este colagenul? 

Colagenul este o proteină structurală importantă care se găsește în organismele animale, inclusiv în oameni. Este cea mai abundentă proteină din corp și joacă un rol crucial în menținerea sănătății pielii, oaselor, ligamentelor, tendoanelor și a altor țesuturi conjunctive.

Colagenul este alcătuit din aminoacizi, inclusiv glicină, prolina, hidroxiprolina și arginina, și are o structură spiralată, numită triplu helix. Această structură unică conferă colagenului forță și stabilitate, ceea ce îl face esențial pentru menținerea integrității țesuturilor din corp.

Corpul uman produce natural colagen, însă producția sa poate încetini odată cu înaintarea în vârstă sau din alte motive, cum ar fi o alimentație neadecvată sau expunerea la factori de mediu daunători. Suplimentele de colagen sunt adesea utilizate pentru a ajuta la menținerea sănătății pielii și la îmbunătățirea sănătății articulațiilor și oaselor.

 

Forme de administrare a colagenului 

Colagenul poate fi administrat sub formă de suplimente orale, creme sau seruri pentru piele, injecții sau băi.

Suplimentele orale de colagen sunt disponibile sub formă de capsule, tablete, pudră sau lichid. Acestea sunt adesea derivate din oase sau piei de animale, cum ar fi vaci sau porci, dar există și suplimente vegetale care conțin colagen din surse cum ar fi fructul mangostan sau aloe vera. Aceste suplimente sunt utilizate pentru a sprijini sănătatea pielii, articulațiilor, oaselor și ligamentelor.

Cremele și serurile de colagen sunt aplicate topic și sunt concepute pentru a ajuta la creșterea nivelului de colagen din piele și a îmbunătăți elasticitatea și fermitatea acesteia. Aceste produse pot fi derivate din colagen animal sau din ingrediente de origine vegetală care stimulează producția naturală de colagen.

Injecțiile de colagen sunt administrate de obicei de un medic și sunt utilizate pentru a umple zonele de pe față sau pe corp care au pierdut volum sau pentru a reduce ridurile și liniile fine.

Băile de colagen sunt utilizate adesea în scopuri terapeutice și sunt concepute pentru a ajuta la calmarea și hidratarea pielii, precum și pentru a sprijini sănătatea articulațiilor și a oaselor. Aceste băi conțin de obicei colagen hidrolizat, care este colagenul care a fost descompus în molecule mai mici, ceea ce îl face mai ușor de absorbit de către organism.

 

Colagen pentru articulatii 

Colagenul este o componentă importantă a țesuturilor conjunctive, inclusiv a cartilajelor care protejează articulațiile. Consumul de suplimente de colagen poate ajuta la menținerea sănătății articulațiilor și a cartilajelor.

Colagenul din suplimente este de obicei hidrolizat, adică a fost descompus în molecule mai mici, ceea ce îl face mai ușor de absorbit de către organism. Această formă de colagen este utilizată în special pentru a sprijini sănătatea articulațiilor și a ligamentelor, deoarece poate ajuta la stimularea sintezei de colagen și la îmbunătățirea densității și elasticității țesuturilor.

Un studiu publicat în revista "Current Medical Research and Opinion" a descoperit că suplimentarea cu colagen hidrolizat timp de 6 luni a dus la o îmbunătățire semnificativă a durerii articulare la persoanele cu osteoartrită. De asemenea, alte studii au constatat că suplimentarea cu colagen hidrolizat poate ajuta la îmbunătățirea mobilității articulare, a flexibilității și la reducerea inflamației.

Este important de menționat că, deși există dovezi care sugerează că suplimentele de colagen pot fi benefice pentru sănătatea articulațiilor, acestea nu ar trebui să înlocuiască tratamentul medical adecvat și nu sunt potrivite pentru toți oamenii. Înainte de a începe să luați suplimente de colagen sau orice alt supliment alimentar, ar trebui să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră.

 

Colagen marin

Colagenul marin este o formă de colagen derivată din pești și alte animale marine, cum ar fi creveții și calamarii. Este o sursă populară de colagen în suplimentele alimentare și în produsele cosmetice.

Colagenul marin este adesea preferat în comparație cu alte forme de colagen datorită absorbției și biodisponibilității sale mai bune. Acest lucru se datorează faptului că colagenul marin are o structură moleculară mai mică și mai ușor de asimilat decât colagenul animal obișnuit.

Suplimentele de colagen marin sunt adesea utilizate pentru a sprijini sănătatea pielii, a unghiilor și a părului. De asemenea, acestea pot fi benefice pentru sănătatea articulațiilor și a oaselor, deoarece colagenul marin conține peptide bioactive care pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii.

Colagenul marin este, de asemenea, utilizat în produsele cosmetice, cum ar fi creme, seruri și măști pentru față, pentru a ajuta la hidratarea și întinerirea pielii. Colagenul marin poate ajuta la creșterea nivelului de colagen din piele și la îmbunătățirea elasticității și fermității acesteia.

Este important de menționat că, ca și în cazul altor forme de colagen, suplimentele de colagen marin nu sunt potrivite pentru toți oamenii și nu ar trebui să înlocuiască tratamentul medical adecvat. Înainte de a începe să luați suplimente de colagen marin sau orice alt supliment alimentar, ar trebui să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră.

 

Colagen pudra 

Colagenul pudră este o formă de supliment alimentar de colagen care este disponibil sub formă de pulbere fină. Acesta este obținut prin hidrolizarea colagenului animal sau marin și este adesea utilizat pentru a sprijini sănătatea pielii, a unghiilor, a părului, a articulațiilor și a oaselor.

Colagenul pudră este adesea preferat datorită ușurinței de utilizare și de administrare. Se poate amesteca cu apă, băuturi sau alimente și poate fi adăugat în smoothie-uri sau alte băuturi proteice. O porție tipică de colagen pudră conține între 10 și 20 de grame de colagen hidrolizat.

Consumul de colagen pudră poate ajuta la stimularea producției de colagen din corp și poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii și a articulațiilor. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamației și la îmbunătățirea densității osoase.

Este important de menționat că, ca și în cazul altor forme de colagen, suplimentele de colagen pudră nu sunt potrivite pentru toți oamenii și nu ar trebui să înlocuiască tratamentul medical adecvat. Înainte de a începe să luați suplimente de colagen pudră sau orice alt supliment alimentar, ar trebui să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră.

 

Bauturi cu Colagen pudra (peptide) 

Băuturile cu colagen pudră, cunoscute și sub numele de peptide de colagen, sunt băuturi proteice care conțin colagen hidrolizat sub formă de pulbere fină. Aceste băuturi sunt adesea aromatizate și îndulcite și pot fi amestecate cu apă, lapte, băuturi vegetale sau alte lichide.

Băuturile cu colagen pudră sunt concepute pentru a fi o sursă ușoară și delicioasă de proteine și de colagen, care poate ajuta la menținerea sănătății pielii, a unghiilor, a părului, a articulațiilor și a oaselor. Consumul acestor băuturi poate ajuta la stimularea producției de colagen din corp și la îmbunătățirea densității osoase, iar peptidele de colagen sunt mai ușor de digerat și de absorbit de către organism decât alte forme de proteine.

Băuturile cu colagen pudră sunt adesea îmbunătățite cu alte ingrediente benefice pentru sănătate, cum ar fi vitamine, minerale, antioxidanți sau alte suplimente alimentare. Aceste ingrediente pot spori beneficiile pentru sănătate ale băuturii cu colagen pudră și pot oferi o gamă largă de avantaje pentru sănătate.

Este important de menționat că, ca și în cazul altor forme de colagen, băuturile cu colagen pudră nu sunt potrivite pentru toți oamenii și nu ar trebui să înlocuiască tratamentul medical adecvat. Înainte de a începe să luați băuturi cu colagen pudră sau orice alt supliment alimentar, ar trebui să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră.

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Articole populare