+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Ce este colagen hidrolizat?
25/03/2023

Ce este colagen hidrolizat?

 

Colagenul hidrolizat este o formă procesată a colagenului, o proteină prezentă în principal în piele, oase, cartilaje și alte țesuturi conjunctive ale animalelor. Colagenul hidrolizat este produs prin hidroliza (descompunerea) colagenului în fragmente mai mici de peptide prin utilizarea de enzime. Aceste peptide pot fi ușor absorbite și utilizate de organism pentru a produce noi țesuturi conjunctive, cum ar fi pielea, oasele și articulațiile.

Colagenul hidrolizat este adesea folosit ca supliment alimentar pentru a ajuta la menținerea sănătății pielii, a unghiilor, a părului, a oaselor și a articulațiilor. De asemenea, este utilizat în produse cosmetice pentru a ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii și a reducerii ridurilor.

Există studii care sugerează că colagenul hidrolizat poate avea unele beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea densității osoase și reducerea durerii articulare în cazul unor afecțiuni precum osteoartrita. Cu toate acestea, mai sunt necesare cercetări pentru a confirma aceste efecte și pentru a stabili dozele adecvate și sigure.

Este important să rețineți că suplimentele alimentare cu colagen hidrolizat nu sunt o soluție magică pentru sănătatea pielii sau a oaselor și că o dietă echilibrată și stilul de viață sănătos sunt esențiale pentru menținerea sănătății generale. De asemenea, persoanele cu alergii la produsele din carne sau cu anumite afecțiuni medicale ar trebui să consulte medicul înainte de a lua suplimente cu colagen hidrolizat.

 

Obtinerea colagenului hidrolizat

 

Colagenul hidrolizat este produs prin hidrolizarea colagenului, o proteină prezentă în piele, oase, cartilaje și alte țesuturi conjunctive ale animalelor. Procesul de hidroliză implică descompunerea colagenului în peptide mai mici prin utilizarea de enzime.

În mod tradițional, colagenul hidrolizat a fost obținut prin fierberea oaselor și a țesuturilor animale timp îndelungat. Acest proces a fost cunoscut sub numele de fierbere în oală și poate fi efectuat acasă, dar nu este practic pentru producția în masă.

Astăzi, colagenul hidrolizat este produs industrial prin utilizarea de enzime specifice care descompun colagenul în peptide mai mici. Enzimele utilizate includ trypsin, pepsin, chymotrypsin, bromelain și papain. După hidroliză, peptidele de colagen sunt apoi purificate și uscate pentru a produce pudră de colagen hidrolizat.

Procesul de hidroliză și purificare este important pentru a asigura calitatea și siguranța colagenului hidrolizat. Este important să utilizați colagen hidrolizat de înaltă calitate, care este produs din surse responsabile și care a trecut prin procese adecvate de testare și reglementare.

 

Beneficii pentru sănătate ale colagenului hidrolizat 

Colagenul hidrolizat este o sursă de proteine care poate avea multiple beneficii pentru sănătate, printre care se numără:

  1. Sănătatea pielii: Colagenul hidrolizat poate îmbunătăți hidratarea și elasticitatea pielii, reducând ridurile și liniile fine. Acest lucru se datorează faptului că colagenul este unul dintre principalii constituenți ai pielii, iar suplimentarea cu colagen hidrolizat poate ajuta la îmbunătățirea structurii pielii.

  2. Sănătatea oaselor și articulațiilor: Colagenul este un component important al oaselor și articulațiilor, iar suplimentarea cu colagen hidrolizat poate ajuta la reducerea durerii articulare și la îmbunătățirea densității osoase.

  3. Sănătatea inimii: Colagenul hidrolizat poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea funcției vasculare, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.

  4. Sănătatea musculaturii: Colagenul este important pentru sănătatea musculaturii, iar suplimentarea cu colagen hidrolizat poate ajuta la menținerea masei musculare și la creșterea forței musculare.

  5. Sănătatea sistemului digestiv: Colagenul hidrolizat poate ajuta la îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv, reducând inflamația și îmbunătățind integritatea mucoasei intestinale.

Este important să rețineți că mai sunt necesare cercetări pentru a confirma aceste efecte și pentru a stabili dozele adecvate și sigure. De asemenea, este important să utilizați colagen hidrolizat de înaltă calitate, care este produs din surse responsabile și care a trecut prin procese adecvate de testare și reglementare.

 

 

PAGINI

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Articole populare