+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Cât timp poate rămâne un frigider fără curent?
02/10/2023

Cât timp poate rămâne un frigider fără curent?

Perioada de timp în care un frigider poate rămâne fără curent electric și să mențină alimentele la o temperatură sigură depinde de mai mulți factori, cum ar fi temperatura ambientală, izolarea frigiderului, cât de plin este și cât de des este deschis. Cu toate acestea, în general, un frigider bine izolat, plin și ținut închis poate menține o temperatură suficient de scăzută pentru a păstra alimentele în siguranță timp de aproximativ 4-6 ore.

Cu toate acestea, este important să aveți în vedere următoarele recomandări pentru a menține alimentele în siguranță atunci când există întrerupere de curent:

  1. Păstrați ușa închisă: Evitați deschiderea ușii frigiderului pe cât posibil pentru a menține temperatura interioară cât mai scăzută.

  2. Utilizați gheață sau pachete reci: Dacă aveți gheață sau pachete reci la îndemână, puteți plasa unele în frigider pentru a menține temperatura mai joasă.

  3. Gruparea alimentelor: Alimentele grupate în interiorul frigiderului vor păstra mai bine temperatura decât alimentele răspândite în mod liber.

  4. Monitorizare temperatură: Utilizați un termometru pentru a verifica temperatura din interiorul frigiderului și să vă asigurați că rămâne sub 4 grade Celsius (40 grade Fahrenheit) pentru alimentele perisabile.

  5. Verificați alimentele: După ce se restaurează curentul, verificați alimentele din frigider pentru a vă asigura că nu au fost deteriorate sau nu și-au pierdut siguranța. Alimentele care au atins sau depășit temperatura de 4 grade Celsius pentru o perioadă prelungită ar trebui aruncate.

Este important să luați în considerare și condițiile de mediu. În timpul verii sau în zone cu temperaturi ambulante mai ridicate, perioada în care un frigider poate rămâne fără curent electric înainte de a crește pericolul de contaminare alimentară poate fi mai scurtă decât în condiții de temperatură mai scăzută. Prin urmare, este important să luați măsuri adecvate pentru a vă proteja alimentele în caz de întrerupere a curentului.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo