+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Extractele de drojdie High-Lyfe® pentru reducerea conținutului de sodiu în alimente
02/03/2023

În era alegerilor dictate de consumatori, ingredientele alimentare devin o parte importantă a conversației. In concordanta cu inițiativele precum reducerea cantității de sare și zahăr, fără MSG și aditivi, non-OMG, tendințe ecologice și vegane, producătorii de alimente au încercat în mod activ să modifice rețetele tradiționale pentru a satisface cerințele nutriționale și de sănătate.

Consumatorii doresc să fie împuterniciți să facă schimbări în sănătatea și bunăstarea lor, astfel încât să poată trăi un stil de viață sănătos și mai activ pentru mai mult timp. Oamenii isi doresc o schimbare și rolul industriei alimentare este tot mai important in ​​prevenirea bolilor sau în a ajuta oamenii să trăiască o viață activa mai sănătoasă.

Cu toate acestea, succesul acestor inițiative de reformulare stă în cheia dintre gust și sănătate – cu alte cuvinte, cum pot producătorii de alimente să formuleze produse gustoase, totuși să atingă obiectivele de sănătate ale consumatorilor?

CE ESTE ÎN TENDINȚE?

Tendințele din industrie îndreaptă spre produse naturale, cu etichetă curată și vegane, care oferă gusturi exaltante cu opțiuni mai sănătoase. Evitarea numerelor E - cunoscute și sub numele de aditivi alimentari care au trecut testele de siguranță și sunt aprobate pentru utilizare în produsele alimentare - sunt totusi o preocupare critică în rândul consumatorilor. Alimentele ambalate, cum ar fi gustările care conțin numere E, sunt considerate opțiuni nesănătoase și „ieftine”, ceea ce anulează atractivitatea gustării în ochii consumatorului.

Războiul împotriva sării este un alt factor pe care producătorii trebuie să-l ia în considerare: consumatorii sunt din ce în ce mai conștienți de faptul că alimentele procesate care conțin niveluri ridicate de sare sunt direct legate de efecte adverse asupra sănătății, cum ar fi creșterea tensiunii arteriale, hipertensiunea arterială și riscurile crescute de boli cardiovasculare pe termen lung. De fapt, statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății au convenit să reducă aportul de sare de către populația globală cu o relativă 30% până în 2025, pentru a preveni riscurile negative ale consumului excesiv de sare. Acest lucru ar ajuta la reducerea a aproximativ 2,5 milioane de decese în fiecare an.

TĂIAȚI SARE, NU GUST

Pentru a reuși în acest demers, produsele alimentare care ajung pe rafturile supermarketurilor trebuie să fie reformulate și să poarte „afirmații cu conținut redus sau scăzut de sare”. Inovațiile în materie de ingrediente în domeniul reducerii sării sunt abundente - una dintre opțiunile populare disponibile pe piață este extractul de drojdie. Extractul de drojdie este recunoscut ca o soluție sănătoasă și naturală pentru reducerea sării datorită profilului său natural de aromă umami și a savorii, ridicând experiențele gustative la niveluri mai mari.

Din ce în ce mai mult, consumatorii apelează la diete pe bază de plante pentru probleme legate de sănătate, religie, siguranță alimentară, etică și durabilitate. Gustul este un factor important în produsele vegane. În timp ce consumatorii mănâncă alimente fără carne dintr-o varietate de motive, puțini consumatori acceptă compromisuri când vine vorba de gust.

Extractele de drojdie High-Lyfe® sunt o sursă naturală de nucleotide (5' IMP și GMP) care conferă o senzație de kokumi și umami, ceea ce înseamnă că acestea pot îmbunătăți gustul alimentelor și pot rotunji notele ascuțite. Aceste extracte pot fi utilizate într-o gamă largă de aplicații alimentare, precum carne procesată, supe, sosuri, snack-uri, băuturi și multe altele.

În plus, utilizarea extractelor de drojdie High-Lyfe® cu conținut scăzut de sare poate fi o modalitate eficientă de reducere a sodiului în alimente, fără a compromite gustul. De fapt, aceste extracte pot ajuta la menținerea percepției de sare, ceea ce poate ajuta la reducerea consumului de sare în general, un factor important în prevenirea hipertensiunii și altor afecțiuni asociate cu consumul excesiv de sare.

Utilizarea extractelor de drojdie High-Lyfe® poate aduce beneficii atât pentru producătorii de alimente, cât și pentru consumatori. Aceste extracte pot ajuta la îmbunătățirea calității alimentelor și la reducerea conținutului de sodiu, ceea ce poate contribui la menținerea unei diete sănătoase și echilibrate pentru consumatori.

În concluzie, extractele de drojdie High-Lyfe® reprezintă o soluție naturală și eficientă pentru îmbunătățirea gustului și a calității alimentelor, reducerea conținutului de sodiu și menținerea percepției de sare. Acestea pot fi utilizate într-o gamă largă de aplicații alimentare și sunt o alegere bună pentru producătorii de alimente care caută să ofere produse de calitate superioară și sănătoase pentru consumatori.

 

Dozele de Utilizare 

Pentru a utiliza extractele de drojdie High-Lyfe® în produse alimentare, se recomandă să se respecte dozele recomandate de producător, care pot varia în funcție de aplicație și de cantitatea de produs finit.

În general, dozele recomandate pentru utilizarea extractelor de drojdie High-Lyfe® sunt cuprinse între 0,5% și 5%, în funcție de aplicație și de obiectivele specifice ale producătorului de alimente.

De exemplu, în cazul utilizării extractelor de drojdie High-Lyfe® pentru îmbunătățirea gustului și aromelor în produsele de carne procesată, se poate utiliza o doză de aproximativ 2% din greutatea totală a produsului finit.

În cazul utilizării extractelor de drojdie High-Lyfe® pentru reducerea conținutului de sodiu în alimente, se poate utiliza o doză de aproximativ 1% din greutatea totală a produsului finit.

Este important să se urmeze cu atenție instrucțiunile de utilizare ale producătorului și să se efectueze teste de gust și calitate pentru a asigura obținerea rezultatelor dorite.

În concluzie, dozele de utilizare ale extractelor de drojdie High-Lyfe® variază în funcție de aplicație și de obiectivele specifice ale producătorului de alimente, dar, în general, acestea sunt cuprinse între 0,5% și 5%. Este important să se urmeze cu atenție instrucțiunile de utilizare ale producătorului și să se efectueze teste pentru a asigura obținerea rezultatelor dorite.

 

In ce alimente poate fi adaugat? 

Extractele de drojdie High-Lyfe® pot fi utilizate într-o gamă largă de produse alimentare pentru a îmbunătăți gustul, aroma și textura acestora. Aceste extracte sunt utilizate, în principal, în următoarele categorii de produse alimentare:

  1. Carne procesată: Extractele de drojdie High-Lyfe® pot fi utilizate pentru a îmbunătăți gustul și aroma produselor din carne procesată, cum ar fi salamul, cârnații sau baconul.

  2. Supe și sosuri: Aceste extracte pot fi adăugate în supe, sosuri și dressing-uri pentru a îmbunătăți gustul și aroma acestora.

  3. Băuturi: Extractele de drojdie High-Lyfe® pot fi utilizate pentru a îmbunătăți gustul băuturilor, cum ar fi sucurile sau băuturile energizante.

  4. Snack-uri: Aceste extracte pot fi utilizate pentru a îmbunătăți gustul și aroma snack-urilor, cum ar fi chipsurile sau produsele din cartofi.

  5. Produse de panificație: Extractele de drojdie High-Lyfe® pot fi utilizate pentru a îmbunătăți gustul și textura produselor de panificație, cum ar fi pâinea sau produsele de patiserie.

În plus, extractele de drojdie High-Lyfe® pot fi utilizate împreună cu alte extracte de drojdie sau cu alte ingrediente alimentare pentru a obține combinații de arome și gusturi unice.

În concluzie, extractele de drojdie High-Lyfe® pot fi utilizate într-o gamă largă de produse alimentare pentru a îmbunătăți gustul, aroma și textura acestora. Acestea sunt utilizate, în principal, în carne procesată, supe, sosuri, băuturi, snack-uri și produse de panificație.

 
Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Articole populare