Meniu Blog
Soborul Sfintilor Mihail si Gavriil 8 Noiembrie 2023
21/09/2023

Soborul Sfintilor Mihail si Gavriil 8 Noiembrie 2023

Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este o sărbătoare importantă în calendarul ortodox, celebrată pe 8 noiembrie. Acest sobor este dedicat cinstirii și recunoașterii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, care sunt considerați ființe angelice de rang înalt și sunt menționați în numeroase pasaje din Biblie.

Sfântul Arhanghel Mihail este adesea asociat cu rolul de apărător și luptător împotriva forțelor răului și este cunoscut pentru cucerirea lui Lucifer (Diavolului) în războiul din ceruri. El este considerat protectorul Bisericii și al creștinilor și este adesea înfățișat cu o sabie și o cântare, simboluri ale biruinței și judecății.

Sfântul Arhanghel Gavriil este cunoscut pentru misiunea sa de a aduce mesaje divine, inclusiv vestea nașterii lui Iisus Hristos Fecioarei Maria și vestea nașterii lui Ioan Botezătorul Elisabetei. El este asociat cu misiuni angelice de comunicare și cu vestirea planurilor lui Dumnezeu oamenilor.

Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este un moment de recunoaștere și cinstire a acestor doi arhangheli și de închinare la Dumnezeu. Mulți credincioși consideră această sărbătoare ca o ocazie de a se ruga pentru protecție și îndrumare divină în viața lor de zi cu zi. De asemenea, este o ocazie pentru a reflecta asupra importanței îngerilor în credința creștină și în lucrarea lor în lumea noastră spirituală.

 Foto

Biserica Sf. Ecaterina din orașul Vilnius din Lituania

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
AquaClear
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari