+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Palatul Gyeongbokgung
21/05/2023

Palatul Gyeongbokgung

Palatul Gyeongbokgung este una dintre cele mai importante și mai vizitate atracții turistice din Seul. Acest palat regal, situat în inima orașului, este o mărturie a gloriei istorice și arhitecturii coreene.

Gyeongbokgung a fost construit în anul 1395, în timpul dinastiei Joseon, și a fost reședința principală a regilor coreeni pentru mai multe secole. Cu o suprafață imensă, palatul are numeroase pavilioane, grădini și curți interioare, fiecare având o arhitectură frumoasă și detaliată.

Unul dintre cele mai impresionante puncte de atracție ale palatului este poarta Gwanghwamun, o poartă imensă și impunătoare care servește ca intrare principală. Aici puteți urmări schimbul de gardă, care are loc în fiecare zi și este un spectacol popular pentru turiști.

Alte puncte de interes în palat includ Sala Tronului Gyeonghoeru, unde regele organiza ceremonii importante, Sala Gyeongbokgung, care adăpostește expoziții despre istoria palatului, și Pavilionul Geunjeongjeon, o clădire impresionantă în care regele primea vizitatori străini și organiza evenimente oficiale.

Pe lângă frumusețea și istoria sa, Palatul Gyeongbokgung oferă și o atmosferă liniștită și o oportunitate de a vă bucura de plimbări prin grădinile sale. În timpul vizitei, puteți admira arhitectura tradițională, puteți învăța despre cultura coreeană și puteți purta hanbok, îmbrăcămintea tradițională coreeană, pentru a vă completa experiența.

Este recomandat să vă informați în prealabil despre orele de funcționare ale palatului, deoarece acestea pot varia în funcție de sezon și de zilele săptămânii. De asemenea, puteți participa la tururi ghidate sau puteți utiliza audioghiduri pentru a înțelege mai bine istoria și semnificația fiecărei zone din palat.

Palatul Gyeongbokgung este cu siguranță un must-see în Seul și oferă o privire captivantă în istoria și cultura coreeană.

Cand a inceput constructia Palatului Gyeongbokgung?

 
 

Constructia Palatului Gyeongbokgung a inceput in anul 1395. Acesta a fost construit in perioada dinastiei Joseon, la inceputul domniei regelui Taejo, care a fondat dinastia Joseon si a stabilit Seul ca noua capitala a Coreei. Palatul a fost construit pentru a servi ca resedinta regilor si a familiilor lor, precum si ca centrul administrativ al guvernului. Gyeongbokgung a fost cel mai mare si cel mai important palat al dinastiei Joseon, iar constructia sa a durat cateva decenii pentru a fi finalizata.

Cate cladiri are?

Palatul Gyeongbokgung are un număr mare de clădiri, dar de-a lungul timpului unele dintre ele au fost distruse și reconstruite. În forma sa originală, palatul era format din aproximativ 500 de clădiri și structuri diferite. Cu toate acestea, în prezent, palatul cuprinde în jur de 40 de clădiri restaurate și reconstruite.

Cele mai importante și cele mai vizitate clădiri din Gyeongbokgung includ:

  1. Sala Tronului Gyeonghoeru: Este o clădire deosebit de impresionantă, situată pe o platformă în mijlocul unui lac. Aici, regele ținea ceremonii importante și primea oaspeți importanți.

  2. Sala Gyeongbokgung: Este clădirea principală a palatului, care servea drept sediu administrativ. Aceasta adăpostește și expoziții despre istoria palatului.

  3. Pavilionul Geunjeongjeon: Este o clădire în stil tradițional coreean, în care regele primea vizitatori străini și organiza evenimente oficiale.

  4. Poarta Gwanghwamun: Este poarta principală a palatului și servește ca intrare principală. Este o structură impunătoare și una dintre cele mai iconice puncte de interes.

În plus, există o varietate de pavilioane, grădini, curți interioare și alte clădiri mai mici care alcătuiesc Palatul Gyeongbokgung.

Este important de menționat că în timpul războanelor și dominației coloniale, palatul a suferit daune majore și multe clădiri au fost distruse. Cu toate acestea, eforturile de restaurare și reconstrucție au avut loc în decursul anilor, permițând vizitatorilor să experimenteze frumusețea și splendoarea palatului în prezent.

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Articole populare