+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Cum sa prepari un compot delicios de struguri
15/09/2023

Strugurii sunt fructe minunate, pline de vitamine și antioxidanți, iar un mod excelent de a le păstra prospețimea și gustul pe tot parcursul anului este să faci compot. Compotul de struguri este nu doar delicios, ci și versatil, putând fi servit simplu, cu biscuiți, în diferite rețete sau ca un desert ușor și sănătos. În acest articol, vă vom împărtăși o rețetă simplă și savuroasă de compot de struguri, alături de câteva sfaturi utile pentru a obține un rezultat perfect.

Ingrediente:

 • 1 kg de struguri (preferabil soiuri fără sâmburi sau cu sâmburi mici)
 • 500 g de zahăr
 • 1 litru de apă
 • 1 lămâie (suc și coajă)
 • 2 bețișoare de vanilie (opțional)
 • Câteva bucăți de scorțișoară (opțional)

Instrucțiuni:

 1. Pregătiți strugurii: Spălați și curățați bine strugurii. Dacă aceștia au sâmburi mari, puteți să-i scoateți, dar este mai bine să folosiți soiuri fără sâmburi sau cu sâmburi mici pentru a economisi timp.

 2. Pregătiți lămâia: Spălați lămâia și tăiați-o în felii subțiri. Dacă doriți să intensificați aroma, puteți adăuga și coaja de lămaie daca este lamaie netratata, dar asigurați-vă că nu conține partea albă, care poate fi amară.

 3. Preparați siropul: Într-o oală mare, adăugați apa, zahărul, vanilia (dacă folosiți) și bucățile de scorțișoară (dacă doriți un gust ușor condimentat). Amestecați bine și lăsați amestecul să dea în clocot. Lăsați-l să fiarbă timp de 5-7 minute până când zahărul este complet dizolvat.

 4. Adăugați strugurii și lămâia: După ce siropul a dat în clocot și zahărul s-a dizolvat, adăugați strugurii și feliile de lămâie în oală. Reduceți focul la minim și lăsați compotul să fiarbă timp de 10-15 minute sau până când strugurii devin moi, dar nu se dezintegrează complet.

 5. Umpleți borcanele: Folosiți un clește pentru borcane pentru a umple borcanele curate și sterilizate cu compotul fierbinte. Asigurați-vă că turnați și siropul cu struguri și bucățile de lămâie.

 6. Sigilați borcanele: Închideți borcanele cu capace ermetice, asigurându-vă că sunt strânse bine.

 7. Sterilizați borcanele (opțional): Dacă doriți să păstrați compotul pentru o perioadă mai lungă de timp, puteți steriliza borcanele într-o oală mare cu apă clocotită. Lăsați borcanele în apă fierbinte timp de 10-15 minute, apoi scoateți-le și lăsați-le să se răcească complet.

 8. Depozitați compotul: Așezați borcanele într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Compotul de struguri va fi gata de consum după câteva zile, dar va deveni și mai delicios cu timpul, pe măsură ce aromele se contopesc.

Compotul de struguri este nu doar o modalitate excelentă de a păstra gustul dulce și suculent al strugurilor pe tot parcursul anului, ci și o opțiune sănătoasă pentru deserturi sau gustări. Cu această rețetă simplă și câteva ingrediente de bază, puteți pregăti un compot delicios și aromat pentru a vă răsfăța familia și prietenii. Așadar, să începem să gătim și să ne bucurăm de gustul verii în fiecare zi a anulului.

 
Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo