+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Bulionul de rosii: O explozie de gust si versatilitate in bucatarie
16/09/2023

Bulionul de roșii: O explozie de gust și versatilitate în bucătărie

Bulionul de roșii este un ingredient esențial în bucătăria din întreaga lume. Este o pastă densă și concentrată obținută din roșii, care adaugă profunzime și savoare mâncărurilor. În acest articol, vom explora ce este bulionul de roșii, ce conține, cum se folosește și cum se prepară.

Ce este bulionul de roșii? Bulionul de roșii este o pastă obținută prin gătirea și reducerea roșiilor la o consistență densă și omogenă. Acest proces implică eliminarea excesului de apă din roșii, permițând concentrația aromei și a gustului lor natural. Bulionul de roșii poate varia în consistență, de la ușor dens la foarte gros, în funcție de timpul de fierbere și de tipul de roșii folosit.

Ce conține bulionul de roșii? Bulionul de roșii este, în esență, alcătuit din două ingrediente principale: roșii și sare. Cu toate acestea, în funcție de producător și de rețetă, pot fi adăugate și alți ingrediente, precum zahăr, ulei de măsline, ceapă, usturoi sau ierburi aromatice. Cele mai simple variante de bulion de roșii conțin doar roșii și sare, oferind o bază pură pentru preparatele culinare.

Cum se folosește bulionul de roșii? Bulionul de roșii este un ingredient extrem de versatil în bucătărie și poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare. Iată câteva moduri comune de a-l folosi:

 1. Sosuri pentru paste: Bulionul de roșii poate fi utilizat pentru a crea sosuri delicioase pentru paste. Adăugați-l la o tigaie încălzită cu ulei de măsline și arome, precum usturoi și ceapă, pentru a obține un sos de bază pentru paste.

 2. Supe și ciorbe: Adăugați bulion de roșii în supele sau ciorbele dvs. pentru a le da o notă bogată de tomate și pentru a le îngroșa.

 3. Pizza: Bulionul de roșii este un ingredient esențial pentru sosul de pizza. Puteți adăuga puțin zahăr și ierburi pentru a-l personaliza în funcție de preferințele dvs.

 4. Stew-uri și tocănițe: Folosiți bulionul de roșii pentru a adăuga consistență și aromă tocănițelor și stew-urilor, precum chili sau ratatouille.

 5. Bază pentru sosuri: Este o bază excelentă pentru diverse sosuri, precum sosul marinara sau sosul de pizza.

Cum se prepară bulionul de roșii? Puteți să faceți bulion de roșii acasă sau să-l cumpărați din magazin. Iată cum puteți să-l preparați singuri:

Ingrediente:

 • Roșii coapte și aromate (de preferat, tomate cu pulpa densa sau alte soiuri de tomate cu gust intens)
 • Sare

Instrucțiuni:

 1. Spălați și tăiați roșiile în sferturi sau bucăți mai mici.

 2. Puneți roșiile într-o cratiță mare și gătiți-le la foc mic până când se înmoaie și încep să se descompună. Amestecați des pentru a evita arderea.

 3. Folosiți un blender sau un mixer pentru a transforma roșiile gătite într-o pastă omogenă.

 4. Pasați pasta de roșii printr-o sită fină sau un tifon pentru a îndepărta semințele și coaja.

 5. Puneți pasta de roșii din nou în cratiță și gătiți-o la foc mic până când se reduce la consistența dorită. Adăugați sare după gust.

 6. Lăsați bulionul de roșii să se răcească și apoi transferați-l în recipiente sigilate pentru depozitare în frigider sau în borcane pentru conservare.

Acum că știți ce este bulionul de roșii, ce conține, cum se folosește și cum se prepară, puteți să-l adăugați cu încredere în rețetele dvs. pentru a aduce un gust bogat și delicios mâncărurilor. Buon appetito!

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo