+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Sarea pentru conservarea legumelor (muraturi)
18/09/2023

Sarea pentru conservarea legumelor (muraturi)

Sarea este un ingredient esențial în procesul de conservare a legumelor, cum ar fi murăturile. Acest proces se numește fermentare lactică și ajută la păstrarea și transformarea legumelor într-o formă durabilă și delicioasă. Iată cum se folosește sarea pentru a conserva legumele:

 1. Alegerea legumelor: Începeți cu legume proaspete și sănătoase. Murăturile pot fi făcute cu o varietate de legume, cum ar fi castraveți, gogoșari, varză, morcovi și altele.

 2. Curățarea și pregătirea legumelor: Spălați și curățați bine legumele. Tăiați-le sau pregătiți-le în funcție de preferințele dvs. și de tipul de murătură pe care doriți să-l realizați. De exemplu, castraveții pot fi tăiați în felii sau păstrați întregi, iar varza poate fi tăiată în bucăți sau fâșii.

 3. Sarea: Sarea este utilizată pentru a crea un mediu favorabil pentru bacteriile lactice benefice, care inițiază procesul de fermentare. Adăugați sare la legume în cantitatea specificată în rețeta dvs. De obicei, se folosește sare mare (necrafinată) sau sare de murături, care nu conține iod sau aditivi antiîngheț.

 4. Apă: Adăugați apă pentru a acoperi legumele. Apa trebuie să acopere complet legumele, asigurându-se că acestea sunt complet submersate în saramură.

 5. Condimente și arome opționale: Puteți adăuga condimente sau arome pentru a da murăturilor un gust distinct. De exemplu, usturoiul, mărarul, boabele de muștar sau frunzele de viță de vie pot adăuga arome interesante.

 6. Fermentare: Acoperiți recipientul cu un capac sau cu un strat de hârtie pergament și lăsați legumele să fermenteze la temperatura camerei. Acest proces poate dura câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de temperatura ambientală și de preferințele dvs. pentru gustul murăturilor.

 7. Degustare și stocare: Gustați murăturile și opriți procesul de fermentare atunci când acestea au ajuns la gustul dorit. După aceea, puteți păstra murăturile în frigider pentru a le menține proaspete și sigure pentru consum.

Este important să lucrați în condiții de igienă și să urmați cu atenție rețeta de murături pentru a vă asigura că produsul final este sigur și delicios. De asemenea, sărarea excesivă sau insuficientă poate afecta gustul și siguranța murăturilor, așa că este important să respectați proporțiile recomandate.

 

De ce sarea de mare este cea mai buna?

Sarea de mare este adesea preferată pentru conservarea legumelor, cum ar fi murăturile, din mai multe motive:

 1. Gust și arome naturale: Sarea de mare are un gust mai complex și mai bogat decât sarea obișnuită de masă, care este adesea procesată și rafinată chimic. Sarea de mare păstrează mineralele și oligoelementele naturale din apa de mare, ceea ce poate adăuga arome și nuanțe de gust subtile murăturilor dvs.

 2. Textură grosieră: Sarea de mare are o textură grosieră și granule mai mari decât sarea de masă fină. Aceasta poate adăuga o crocantă și o textură plăcută murăturilor și poate ajuta la păstrarea lor crocante.

 3. Lipsa de adaosuri chimice: Sarea de mare obișnuită este adesea pură și nu conține aditivi chimici, cum ar fi iodul sau antiînghețul, care pot fi găsiți în sarea de masă. Când faceți murături, doriți să utilizați o sare pură, fără adaosuri, pentru a evita modificarea gustului sau aspectului murăturilor.

 4. Minerale esențiale: Sarea de mare conține cantități mici de minerale esențiale, cum ar fi magneziul, potasiul și calciul. Deși aceste cantități sunt relativ mici, ele pot adăuga o valoare nutritivă ușoară murăturilor și pot contribui la profilul lor de gust.

 5. Conformitate cu metodele tradiționale: În multe rețete tradiționale de murături sau conserve, se folosește sarea de mare pentru a obține gustul și textura dorită. Alegerea sării de mare poate contribui la menținerea autenticității și a gustului specific al murăturilor tradiționale.

Cu toate acestea, este important să menționăm că alegerea sării de mare pentru murături este în mare parte o preferință personală și depinde de gusturile individuale. Unele persoane preferă sarea de masă obișnuită sau sarea de murături, iar rezultatul final poate varia în funcție de tipul de sare utilizat.

Indiferent de tipul de sare pe care îl utilizați, este important să urmați cu atenție rețeta și proporțiile recomandate pentru a obține murături delicioase și sigure pentru consum.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo