+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Menu
Meniu Blog
Sfintii doctori fara de arginti Cosma si Damian
22/09/2023

Sfintii doctori fara de arginti Cosma si Damian

Sfinții Doctori fără de Arginți Cosma și Damian sunt sărbătoriți în calendarul ortodox pe data de 1 noiembrie, iar în calendarul romano-catolic pe data de 26 septembrie. Acești sfinți sunt cunoscuți pentru activitatea lor ca medici și pentru faptele lor de caritate.

Sfinții Cosma și Damian au trăit în secolul al III-lea în Asia Mică (în prezent, Turcia). Au fost doi frați gemeni și au fost crescuți într-o familie creștină. Cei doi au studiat medicina și au devenit cunoscuți pentru priceperea lor în vindecarea bolnavilor. Ceea ce i-a făcut remarcabili este faptul că au oferit serviciile lor medicale fără a cere vreodată bani sau recompense pentru tratamentele lor. Ei erau cunoscuți drept "fără de arginți" sau "fără de bani" datorită generozității lor necondiționate.

Sfinții Cosma și Damian au fost martirizați în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor sub împăratul Dioclețian. Chiar și în timpul torturilor, ei au refuzat să renunțe la credința lor creștină și la misiunea lor de a vindeca. S-au spus multe legende despre minunile pe care le-au săvârșit în timpul vieții lor și după moarte. Ei sunt, așadar, considerați sfinți patroni ai medicilor, farmaciștilor și altele profesii medicale, precum și ai carității și generozității în general.

Sărbătoarea Sfinților Doctori fără de Arginți Cosma și Damian este un prilej pentru credincioși să se roage pentru sănătate și vindecare și să reflecteze asupra importanței faptei bune și a ajutorării semenilor în nevoie.

 Foto

Catedrala Ortodoxa Timisoara

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo