+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Sfantul Pavel Martur isitorul, patriarhul Constantinopolului 6 Noiembrie 2023
22/09/2023

Sfantul Pavel Martur isitorul, patriarhul Constantinopolului 6 Noiembrie 2023

Sfântul Pavel Marturisitorul, care a fost și patriarh al Constantinopolului, este cunoscut în Biserica Ortodoxă și în istoria creștinismului drept o personalitate remarcabilă. Sărbătoarea sa este pe 6 noiembrie în calendarul ortodox.

Sfântul Pavel a trăit în secolul al IX-lea în Imperiul Bizantin și a fost o figură importantă în cadrul Bisericii Ortodoxe din acea perioadă. El a fost un susținător fervent al cultului de închinare a icoanelor, care era un subiect de controversă în Biserică la acea vreme. În calitate de patriarh al Constantinopolului, Sfântul Pavel a susținut și a promovat adorarea icoanelor ca parte a tradiției ortodoxe și a apărat acest cult împotriva iconoclaștilor (cei care se opuneau închinării icoanelor).

Sfântul Pavel Marturisitorul a fost martirizat pentru credința sa ortodoxă și pentru apărarea cultului de închinare a icoanelor. A fost detronat și exilat, iar în timpul exilului său, a continuat să lupte pentru apărarea credinței creștine ortodoxe. El a fost un exemplu de curaj și credință neclintită în fața adversităților.

Sărbătoarea de pe 6 noiembrie este o ocazie pentru credincioși să se adune în biserică pentru a se ruga și pentru a-l comemora pe Sfântul Pavel Marturisitorul și pentru apărarea sa a cultului de închinare a icoanelor. Este, de asemenea, un moment de recunoștință pentru martirii care și-au dat viața pentru credința lor ortodoxă.

 Foto

Catedrala Mitropolitana din Iasi Opera de arta

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo