+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Meniu Blog
Sfantul Mina 11 Noiembrie 2023
23/09/2023

Sfantul Mina 11 Noiembrie 2023

Sfântul Mina, cunoscut și sub numele de Sfântul Mina al Egiptului, este un sfânt important în tradiția creștină, iar sărbătoarea lui este celebrată în calendarul ortodox pe 11 noiembrie. Acest sfânt este venerat în special în Egipt și în întreaga lume creștină.

Sfântul Mina a trăit în Egipt în secolul al III-lea și a fost un creștin devotat în timpurile persecuțiilor împotriva creștinilor. El a refuzat să aducă jertfe zeilor păgâni și să renunțe la credința sa creștină, ceea ce a condus la torturi severe și la martiriul său. Unul dintre cele mai cunoscute aspecte ale vieții sale este legat de minunile pe care se spune că le-a săvârșit, inclusiv vindecarea bolnavilor și exorcizarea demonilor.

Sfântul Mina este adesea reprezentat în iconografie ca un tânăr soldat creștin, purtând armură și o cruce în mână. El este cunoscut ca un apărător al credinței creștine și al Bisericii și este considerat un sfânt protector împotriva bolilor și a pericolelor.

Sărbătoarea Sfântului Mina este un moment important de adorare și rugăciune pentru credincioși, în special pentru comunitatea creștină din Egipt. Este o ocazie de a se ruga pentru sănătate, protecție și ajutor spiritual și de a se închina lui Dumnezeu în cinstea acestui sfânt martir.

Foto

Mănăstirea ortodoxă Sfânta Cruce din Oradea, România

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari
Promo