+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
99% dintre oameni nu știu despre aceste trucuri și sfaturi Google
16/03/2023

Știați că există peste două trilioane de căutări (https://www.broadbandsearch.net/blog/google-statistics-facts) pe Google în fiecare an?

Adică 5 miliarde de căutări zilnic, 228 de milioane în fiecare oră, 3 milioane în fiecare minut și 63 de milioane în fiecare secundă.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să profitați la maximum de următoarea sesiune Google. Aceste trucuri îți vor jumătate timpul de navigare și vor dubla rezultatul Google.

Așa că, fără alte prelungiri, să începem!

Folosiți ghilimele (" ") în Căutarea dvs. Google 

Utilizarea ghilimelelor în Căutarea Google poate ajuta la obținerea de rezultate mai precise și mai relevante. Când utilizați ghilimele, Google va căuta cuvintele exacte în această ordine și nu va include alte cuvinte între ele.

De exemplu, dacă căutați "dieta cu conținut scăzut de carbohidrați", Google va căuta exact această frază și va afișa rezultate care conțin această frază. În schimb, dacă căutați fără ghilimele, Google poate afișa rezultate care conțin cuvinte cum ar fi "dieta", "conținut", "scăzut" și "carbohidrați" în orice ordine și combinație.

Utilizarea ghilimelelor poate fi utilă în special atunci când căutați fraze sau cuvinte mai lungi și mai specifice, cum ar fi numele unui produs ( faina de migdale Top Ingrediente) sau al unei persoane, un citat celebru sau o întrebare specifică.

În general, utilizarea ghilimelelor poate ajuta la obținerea de rezultate mai precise și mai relevante în Căutarea Google.

 

Utilizați semnul minus (-) pentru a exclude cuvinte din căutarea dvs. Google 

Utilizarea semnului minus (-) în Căutarea Google poate ajuta la excluderea unor cuvinte sau termeni nedoriti din rezultatele căutării.

De exemplu, dacă căutați "rețete sănătoase", dar nu doriți să vedeți rețete care includ carne, puteți utiliza următorul termen de căutare: "rețete sănătoase -carne". Acest lucru va exclude orice pagini care conțin cuvântul "carne" din rezultatele căutării.

În general, utilizarea semnului minus (-) poate fi utilă atunci când doriți să filtrați sau să excludeți anumite cuvinte sau termeni din rezultatele căutării.

 

Folosiți asteriscul (*) ca wildcard 

Utilizarea asteriscului (*) în Căutarea Google poate ajuta la găsirea de cuvinte sau expresii care conțin anumite caractere, dar nu sunteți sigur de exactitatea acestora. Acesta este cunoscut ca un wildcard, deoarece poate fi utilizat pentru a reprezenta orice caracter sau grup de caractere.

De exemplu, dacă căutați "dieta * sănătoasă", Google va căuta fraze care conțin "dieta" și "sănătoasă", dar care pot include orice cuvânt sau grup de cuvinte între ele. Aceasta poate fi utilă dacă sunteți interesat să găsiți diete specifice, cum ar fi "dieta mediteraneană sănătoasă" sau "dieta vegană sănătoasă".

În general, utilizarea asteriscului (*) poate fi utilă atunci când doriți să căutați cuvinte sau fraze care pot varia în funcție de context sau când sunteți în căutarea de informații generale despre un subiect.

 

Utilizați site-ul: pentru a găsi rezultate de pe un anumit site web 

Utilizarea operatorului site: în Căutarea Google poate ajuta la găsirea de rezultate specifice de pe un anumit site web.

De exemplu, dacă doriți să găsiți toate articolele despre alimentația sănătoasă pe site-ul web al Top Ingrediente, puteți utiliza termenul de căutare "alimentație sănătoasă site:topingrediente.com". Acest lucru va returna doar paginile web care conțin atât termenul "alimentație sănătoasă", cât și se află pe site-ul topingrediente.com

În general, utilizarea operatorului site: poate fi utilă atunci când doriți să găsiți informații specifice de pe un anumit site web sau când doriți să filtrați rezultatele căutării pentru a include numai un anumit site web.

 

Utilizați operatorul OR pentru a găsi rezultate de pe mai multe site-uri web 

Utilizarea operatorului OR în Căutarea Google poate ajuta la găsirea de rezultate de pe mai multe site-uri web în același timp. Acest operator poate fi utilizat pentru a găsi pagini web care conțin una sau alta sau ambele dintre cuvintele sau expresiile căutate.

De exemplu, dacă doriți să găsiți informații despre "sos de soia" de pe site-urile web ale Top Ingrediente, puteți utiliza termenul de căutare "sos de soia site:topingrediente.com OR site:alimentaria.ro". Acest lucru va returna toate paginile web care conțin termenul "sos de soia" și care sunt disponibile pe unul sau pe ambele dintre site-urile web specificate.

În general, utilizarea operatorului OR poate fi utilă atunci când doriți să găsiți informații de pe mai multe site-uri web în același timp sau când doriți să filtrați rezultatele căutării pentru a include pagini web care conțin una sau alta sau ambele dintre cuvintele sau expresiile căutate.

 

Folosiți Intitle: Operator pentru a găsi rezultate de la un anumit site web 

Utilizarea operatorului intitle: în Căutarea Google poate ajuta la găsirea de rezultate care conțin un anumit cuvânt sau expresie în titlul paginii web.

De exemplu, dacă doriți să găsiți pagini web de la site-ul web al organizației World Health Organization care au "antioxidanti" în titlu, puteți utiliza termenul de căutare "intitle:antioxidanti site:topingrediente.com". Acest lucru va returna toate paginile web care conțin cuvântul "antioxidanti" în titlu și care sunt disponibile pe site-ul topingrediente.com.

În general, utilizarea operatorului intitle: poate fi utilă atunci când doriți să găsiți pagini web care conțin un anumit cuvânt sau expresie în titlu. Aceasta poate fi utilă pentru a găsi informații specifice pe un anumit subiect sau pentru a rafina rezultatele căutării pentru a include doar pagini web relevante.

 

Utilizați Allinurl: Operatorul pentru a găsi rezultate de la adresa URL a unui site web specific 

Utilizarea operatorului allinurl: în Căutarea Google poate ajuta la găsirea de rezultate care conțin un anumit cuvânt sau expresie în adresa URL a paginii web.

De exemplu, dacă doriți să găsiți pagini web de la site-ul web al Top Ingrediente care au "busuioc" în adresa URL, puteți utiliza termenul de căutare "allinurl:busuioc site:topingrediente.com". Acest lucru va returna toate paginile web care conțin cuvântul "busuioc" în adresa URL și care sunt disponibile pe site-ul topingrediente.com.

În general, utilizarea operatorului allinurl: poate fi utilă atunci când doriți să găsiți pagini web care conțin un anumit cuvânt sau expresie în adresa URL. Acesta poate fi util pentru a găsi informații specifice pe un anumit subiect sau pentru a rafina rezultatele căutării pentru a include doar pagini web relevante.

 

Utilizați Filetype: pentru a găsi un anumit tip de fișier pe Google 

Utilizarea operatorului filetype: în Căutarea Google poate ajuta la găsirea de fișiere specifice de un anumit tip de fișier.

De exemplu, dacă doriți să găsiți prezentări PowerPoint despre alimentația sănătoasă, puteți utiliza termenul de căutare "alimentație sănătoasă filetype:ppt". Acest lucru va returna toate fișierele PowerPoint care conțin cuvântul "alimentație sănătoasă" și care sunt disponibile în format .ppt.

În general, utilizarea operatorului filetype: poate fi utilă atunci când căutați un anumit tip de fișier, cum ar fi documente Word, prezentări PowerPoint sau fișiere PDF. Aceasta poate fi utilă pentru a găsi informații specifice pe un anumit subiect sau pentru a filtra rezultatele căutării pentru a include doar tipul de fișiere relevante.

 

Utilizați Related: Operator pentru a găsi site-uri web similare pe Google 

Utilizarea operatorului related: în Căutarea Google poate ajuta la găsirea de site-uri web similare cu un site web specificat.

De exemplu, dacă doriți să găsiți site-uri web similare cu site-ul web al Top Ingrediente, puteți utiliza termenul de căutare "related:topingrediente.com". Acest lucru va returna o listă de site-uri web similare cu site-ul topingrediente.com, bazate pe algoritmul Google pentru găsirea site-urilor web similare.

În general, utilizarea operatorului related: poate fi utilă atunci când doriți să găsiți site-uri web similare cu un site web specificat sau atunci când doriți să găsiți alte surse de informații relevante pe un subiect specific.

 

Utilizați definiția: operator pentru a găsi semnificațiile cuvintelor 

Utilizarea operatorului define: în Căutarea Google poate ajuta la găsirea de definiții ale cuvintelor și expresiilor.

De exemplu, dacă doriți să găsiți definiția cuvântului "gelatina", puteți utiliza termenul de căutare "define:gelatina". Acest lucru va returna definiția cuvântului "gelatina" în partea de sus a rezultatelor căutării.

În general, utilizarea operatorului define: poate fi utilă atunci când doriți să găsiți definiții ale cuvintelor și expresiilor, fie pentru a înțelege mai bine un subiect specific, fie pentru a clarifica sensul unui cuvânt.

 

Utilizați semnul Plus (+) pentru a include anumite site-uri web în rezultatele dvs 

Utilizarea operatorului plus (+) în Căutarea Google poate ajuta la includerea anumitor site-uri web în rezultatele căutării.

De exemplu, dacă doriți să găsiți pagini web care conțin termenul "alimentație sănătoasă" pe site-urile web Top Ingrediente si Alimentaria, puteți utiliza termenul de căutare "+alimentație sănătoasă site:topingrediente.com +site:alimentaria.ro". Acest lucru va returna numai paginile web care conțin termenul "alimentație sănătoasă" și care sunt disponibile pe site-urile web specificate.

În general, utilizarea operatorului plus (+) poate fi utilă atunci când doriți să filtrați rezultatele căutării pentru a include anumite site-uri web sau pentru a găsi informații specifice pe un anumit subiect.

 

Utilizați (~) Operatorul Tilde pentru a găsi cuvinte aproximative 

Utilizarea operatorului tilde (~) în Căutarea Google poate ajuta la găsirea de cuvinte aproximative și a sinonimelor acestora.

De exemplu, dacă doriți să găsiți informații despre beneficiile de sănătate ale ceaiului verde, puteți utiliza termenul de căutare "~beneficii sănătate ceai verde". Acest lucru va returna pagini web care conțin termeni asemănători cu "beneficii sănătate" și "ceai verde", cum ar fi "avantajele sănătății" și "ceaiul verde".

În general, utilizarea operatorului tilde (~) poate fi utilă atunci când doriți să găsiți cuvinte aproximative și sinonime, ceea ce poate fi util pentru a extinde căutarea și pentru a găsi informații relevante pe un subiect specific.

 

Folosiți Google pentru a afla ce oră este într-o altă țară 

Pentru a afla ce oră este într-o altă țară, puteți utiliza Căutarea Google și să introduceți "ora în [numele țării]". Google va afișa ora curentă a țării respective, precum și informații suplimentare despre fusul orar și orarul de vară, dacă este cazul.

De exemplu, pentru a afla ce oră este în Franța, puteți introduce "ora în Franța" în Căutarea Google și veți primi informații actualizate despre ora locală.

Acest lucru poate fi util atunci când călătoriți în străinătate sau aveți nevoie să coordonați întâlniri sau evenimente cu persoane din alte țări.

 

Folosiți Google pentru a afla prognoza meteo 

Pentru a afla prognoza meteo, puteți utiliza Căutarea Google și să introduceți "prognoza meteo în [numele orașului sau al zonei]". Google va afișa prognoza meteo pentru orașul sau zona specificată, inclusiv temperatura, condițiile meteo actuale și previziunile pentru următoarele zile.

De exemplu, pentru a afla prognoza meteo pentru New York, puteți introduce "prognoza meteo în New York" în Căutarea Google și veți primi informații actualizate despre temperatura și condițiile meteo pentru orașul respectiv.

Acest lucru poate fi util atunci când planificați activități în aer liber sau călătoriți într-un oraș nou și aveți nevoie să vă pregătiți în consecință.

 

Folosiți Google pentru a găsi prețurile zborurilor 

Pentru a găsi prețurile zborurilor, puteți utiliza Căutarea Google și să introduceți "prețuri zboruri de la [aeroport de plecare] la [aeroport de sosire]". Google va afișa rezultatele căutării cu prețurile zborurilor de la aeroportul de plecare la aeroportul de sosire pentru mai multe companii aeriene.

De exemplu, dacă doriți să găsiți prețurile zborurilor de la New York la Los Angeles, puteți introduce "prețuri zboruri de la New York la Los Angeles" în Căutarea Google și veți primi informații actualizate despre prețurile disponibile.

De asemenea, puteți utiliza și site-uri web specializate în căutarea de prețuri la zboruri, cum ar fi Expedia, Kayak, Skyscanner, Momondo și altele. Aceste site-uri web pot oferi informații mai detaliate și pot compara prețurile de la mai multe companii aeriene pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună ofertă.

 

Găsiți ora răsăritului/apusului soarelui 

Pentru a găsi ora răsăritului și apusului soarelui într-un anumit loc, puteți utiliza Căutarea Google și să introduceți "ora răsăritului/apusului soarelui în [numele orașului sau al zonei]". Google va afișa ora exactă a răsăritului și apusului soarelui în locația specificată.

De exemplu, pentru a afla ora răsăritului și apusului soarelui în Los Angeles, puteți introduce "ora răsăritului/apusului soarelui în Los Angeles" în Căutarea Google și veți primi informații actualizate despre ora exactă a răsăritului și apusului soarelui pentru acea locație.

Acest lucru poate fi util atunci când planificați activități în aer liber, cum ar fi hiking sau fotografie, și aveți nevoie să știți ora exactă a răsăritului sau apusului soarelui.

 

99% dintre oameni nu știu despre aceste trucuri și sfaturi Google, dar acum că știi, poți începe să le folosești în avantajul tău.

 
Comentarii

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Gabriel
17/03/2023
FELICITARI
Comentarii
O idee EXCELENTA cu indrumarul de a ne ajuta cu căutarea pe Google . Nu am văzut nicăieri altundeva din pacate o asemenea idee . Nota 10 pt idee ,si , poate de ce nu , un serial în care să ne spune-ti si alte lucruri interesante si de ajutor ...
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Gabriel
Gabriel
17/03/2023
FELICITARI
Comentarii
O idee EXCELENTA cu indrumarul de a ne ajuta cu căutarea pe Google . Nu am văzut nicăieri altundeva din pacate o asemenea idee . Nota 10 pt idee ,si , poate de ce nu , un serial în care să ne spune-ti si alte lucruri interesante si de ajutor ...
A fost utilă această recenzie?
0 0
Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari