+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
O Călătorie în Trecutul și Filozofia Străveche a Practicii Yoghine
29/05/2023

O Călătorie în Trecutul și Filozofia Străveche a Practicii Yoghine

Yoga are o origine îndepărtată în istorie și este strâns legată de cultura și filozofia din India. Primele mențiuni despre practicile yoghine pot fi găsite în texte antice indiene, cunoscute sub numele de Vedele, care datează cu aproximativ 5000 de ani în urmă.Yoga a evoluat în decursul timpului și a fost dezvoltată și rafinată de către înțelepți, învățați și yoghini din diferite tradiții și școli filozofice. Unul dintre texte cele mai importante și venerate ale yoga este Yoga Sutra lui Patanjali, care a fost scris în secolul al II-lea î.Hr. sau al II-lea d.Hr. și sistematizează principiile și practicile yoghine.

În filozofia yoghină, yoga reprezintă o cale către eliberarea și unificarea sinelui individual cu Sinele universal sau Divinul. Scopul final al yoga este realizarea unei stări de iluminare și eliberare (moksha) de ciclul reîncarnărilor și suferinței.

În perioada modernă, yoga a început să câștige popularitate la nivel global în secolul al XX-lea. În special, a fost influențată și promovată de către mai mulți yoghini și învățători indieni care au călătorit și au predat yoga în Occident. Astăzi, yoga este practicată și studiată în întreaga lume și are o varietate de stiluri și abordări adaptate nevoilor și preferințelor individuale.

O călătorie în trecutul și filozofia străveche a practicii yoghine dezvăluie o bogată și fascinantă moștenire culturală și spirituală. Yogha, sau yoga, este o practică veche care se ocupă de conexiunea dintre minte, corp și spirit. Aceasta are rădăcini adânci în tradițiile filozofice ale Indiei antice și a evoluat într-un sistem complex de dezvoltare personală și spirituală.

Filozofia yoghine se bazează pe principii fundamentale precum Patanjali Yoga Sutras, o lucrare clasică care descrie teoria și practica yoga. Această lucrare definește yoga ca fiind "oprirea fluctuațiilor minții" și oferă o cale către eliberarea și iluminarea spirituală. Patanjali descrie astfel cele opt membre ale yoga cunoscute sub numele de "Ashtanga Yoga", care includ etica și conduita morală, practica fizică, controlul respirației, concentrarea și meditația.

În practica yoghine, există mai multe ramuri și stiluri diferite. Unele se concentrează mai mult pe aspectele fizice, precum Hatha Yoga, care implică asane (poziții fizice) și pranayama (controlul respirației). Alte stiluri, precum Raja Yoga, sunt orientate către meditație și controlul minții. Există, de asemenea, Bhakti Yoga (devotamentul spiritual), Karma Yoga (acțiunea dezinteresată), Jnana Yoga (cunoașterea și înțelepciunea) și multe altele.

Practica yoghine este însoțită adesea de o înțelegere profundă a filozofiei străvechi care stă la baza acesteia. De exemplu, conceptele de karma și reîncarnare sunt adesea integrate în perspectiva yoghină. Karma se referă la legea acțiunilor și consecințelor, iar credința în reîncarnare sugerează că sufletul uman se naște din nou într-un alt corp după moarte.

O altă componentă esențială a filozofiei yoghine este conceptul de chakre, care sunt centre energetice situate în corpul uman. Practicanții yoghini învață să echilibreze și să activeze aceste chakre prin practici specifice de meditație și tehnicile de respirație.

Această călătorie în trecutul și filozofia străveche a practicii yoghine arată profunzimea și diversitatea acestei discipline. Prin studiul și practica yoghine, oamenii pot căuta să-și dezvolte trupul, mintea și spiritul în armonie, obținând echilibru și o mai mare conștientizare a sinelui și a universului înconjurător.

Diverse tipuri de yoga

 1. Hatha Yoga
 2. Vinyasa Yoga
 3. Ashtanga Yoga
 4. Bikram Yoga
 5. Kundalini Yoga
 6. Yin Yoga
 7. Iyengar Yoga
 8. Power Yoga
 9. Restorative Yoga
 10. Anusara Yoga
 11. Jivamukti Yoga
 12. Sivananda Yoga
 13. AcroYoga
 14. Aerial Yoga
 15. Prenatal Yoga
 16. Postnatal Yoga
 17. Yoga Nidra
 18. Karma Yoga
 19. Bhakti Yoga
 20. Jnana Yoga
 21. Raja Yoga
 22. Sahaja Yoga
 23. Tantra Yoga
 24. Kriya Yoga
 25. Laughter Yoga
 26. Chair Yoga
 27. Yoga pentru seniori
 28. Yoga pentru copii
 29. Yoga pentru sportivi
 30. Yoga pentru gestionarea stresului

(RC)

 

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Meniu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari