Meniu Blog
De ce oamenii renunta la visele lor?
19/03/2023

Cu toții avem obiective.

Indiferent de obiectiv, va fi un moment în care vei vrea să renunți. Cunoașterea motivelor bizare pentru care oamenii renunță te va ajuta să ții cursul și să lupți pentru obiectivul tău până când vei câștiga.

Blocat în trecut

Există un întreg segment al forței de muncă blocat în trecut.

Un tip cu care lucram sună ca o enciclopedie. De fiecare dată când îl sun, începe să povestească cum se faceau mezelurile acum 25 de ani.

El vrea ca proiectele din 2023 să funcționeze așa.

El vrea să fie la conducere. Urăște noile moduri democratice de lucru. Întotdeauna are dreptate. El este cel mai „experimentat”. El este expertul. Îngenunchează și închină-te la el. El este regele. Gresit.

Dacă trăiești în trecut, rămâi blocat acolo.

Doar pentru că ceva s-a întâmplat într-un anumit fel înainte, nu înseamnă că va rămâne așa pentru totdeauna. Dacă vrei ca prezentul să fie trecut, probabil că vei renunța la presupusele vise, deoarece este un scenariu imposibil.

Se mișcă la fel de repede ca un melc

Visul modern necesită viteză pentru a se realiza.

Am lucrat in zona de consultanta pentru indistria alimentara si un client are o problema de rezolvat. In agenda de lucru  ai mai multi clienti cu vizite programate. Pe cine alegi? Nu stii daca cei din agenda vor aprecia vizita ta dar cu siguranta daca te duci sa rezolvi problema clientului ACUM, el va aprecia asta pe viata. Ai fost mințit.

Nu banii conduc lumea... timpul o face.

Rata schimbării a devenit parabolică, așa că dacă nu înveți să te miști în noul ritm mai rapid, vei fi lăsat în urmă să mănânci resturile rămase de pe urma altora. Aspru, dar adevărat.

Asa ca…

  • Mișcă-te mai repede
  • Acționați cu urgență

Se așteaptă rezultate rapide

Oamenii, si mai ales cei la inceput de cariera, sunt nerăbdători si asta mă enervează.

Oricare ar fi visul tău, asigură-te că ai orizontul de timp potrivit. Lasă-mă să spun asta pentru a 1000-a oară. Nimic magic nu se întâmplă într-o săptămână sau chiar într-o lună. Perioada de timp potrivită pentru un obiectiv semnificativ este de peste 5 ani .

Când gândești așa abordezi obiectivul altfel.

Joci jocul pe termen lung te pregătești pentru succes. 

Atitudine greșită

Mentalitatea este totul.

Modul în care gândești determină modul în care vei acționa.

De aceea, merită să studiezi psihologia de bază pentru a avea acces la manualul de operare care îți conduce creierul. Altfel, vei sta acolo crezând că ești special, când, de fapt, ești doar unul dintre corpurile fac pipi si care formează cei peste 7 miliarde de oameni de pe pământ.

Cel mai bun lucru pe care îl poate face o persoană pentru mentalitatea sa este să se antreneze să vadă pozitiv fiecare situație. O altă tactică este să înclini balanța gândurilor tale mai mult spre pozitivitate decât spre negativitate.

Daca nu faci asta devii o persoana care țipă la o plantă de ghiveci pentru că nu a zâmbit si pentru că ai avut o zi proastă.

Alege mentalitatea potrivita!

Nu au suficientă încredere în ei înșiși

Interacționez cu mulți oameni. Îmi spun constant că nu sunt suficient de buni sau că nu au suficientă experiență.

Când ii rog să-și descrie munca pe care o fac, ei se transpun în această descriere vie a experienței lor de carieră.

Stau acolo hipnotizat.

Ei cred că experiența lor de muncă nu contează sau nu este suficient de specială. Problema este lipsa de credință. Este ușor să nu colectezi datele din viața ta care îți dovedesc valoarea.

Așa cum oamenii vor spune „Oh, doar 100 de oameni au văzut ce stiu sa fac”.

Doar 100? Sunt mulți oameni!

Nu respinge aceste repere. În schimb, ține evidența câștigurilor și folosește-le ca inspirație pentru atunci când ai chef să renunți.

  

Vedeți eșecul și respingerea ca pe un semn de oprire

Unii oameni văd greșelile ca sfârșitul lumii.

Nu le vine să creadă că au eșuat. Sunt îngroziți de respingeri. Așa că atunci când se întâmplă, ei îl văd ca pe un semn să se oprească și să renunțe.

„Vezi, am avut dreptate. Nu sunt destul de bun."

În realitate, eșecul și respingerea sunt semne că ești pe calea cea bună. Acest lucru demonstrează că ești în joc, mai degrabă decât un spectator care așteaptă să se întâmple lucruri.

Cu cât rata de respingere este mai mare, cu atât înveți mai mult.

Cu cât este mai mare numărul de eșecuri, cu atât ești mai aproape de a descoperi ce funcționează și ce nu.

Experiențele negative modelează viitorul. Ele sunt modul în care învățăm cu adevărat. Ele oferă mai multă înțelepciune decât o diplomă de facultate de 5 ani bazată pe teorie.

Refuzați să vă schimbați

Unii oameni cred ca știu totul.

Nu se vor schimba pentru că trebuie să aibă dreptate cu orice preț. Și când noua tehnologie ajunge pe piață, ei sunt primii care se infectează cu virusul scepticismului. Totul este o înșelătorie sau o schemă de îmbogățire rapidă.

„Nu aveam Inteligenta artificiala înainte și nu o vom avea în viitor. Va fi ilegal.”

Până să-și dea seama, sunt la 70 de ceva și la ani si la o mica distanță de a fi îngropați în cimitir.

Dacă ai un vis, va trebui să te schimbi mult pentru a-l realiza.

Ei cred povestea lor unică de victimă

Este ușor ca eșecul și respingerea să devină parte din identitatea ta.

Așa devii o victimă a zilelor noastre, într-o cultură în care toată lumea se simte asuprită.

Un prieten mi-a spus „Sunt prea bătrân pentru a mai invata ceva. Am un venit fix. Viața mea este un dezastru. Nimeni nu mă va angaja sa fac ce imi place.”

Toate acestea sunt doar o scuză.

Vă puteți gândi la motive pentru a vă atinge obiectivul sau motive pentru a nu face acest lucru. Oricum alegerea va prezice viitorul.

Ceea ce doare cu mentalitatea victimei este că te poate determina să cauți simpatie. Puteți spera la caritate sau, mai rău, vă așteptați la caritate.

Dar 99% dintre oameni nu te vor salva pentru că încearcă să se salveze pe ei insisi. Acesta este adevărul brutal pe care nu voiam să-l aud in zilele noastre.

Renunta la poveste. Scrie un nou capitol in viata ta.

Crezi că lumea iti datorează ceva

Nimeni nu vine să te salveze. Mai ales nu președintele unei țări.

Prin orice ai trecut, lumea nu-ți datorează nimic. Ești deja înainte prin simplul fapt că ești în viață și citești asta. Odată ce realizezi acest lucru la nivel subconștient, multe griji comune se vaporizează.

Dacă ar fi să o faci singur... ce ai face?

Fă asta în loc să renunți

Cauzele fundamentale ale renunțării la visele tale sunt gândirea excesivă, așteptările mari și vorbirea de sine negativă. Luați o pauză din acest iad.

Construiește o nouă rețea de prieteni care sunt opusul eului tău anterior. Fii mai bun cu tine însuți. Ai puțină credință. Tratează viața ca pe o serie de experimente. Îndrăznește să visezi. Și distrează-te mai mult.

Viața este grea doar dacă renunți  foarte ușor.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari