Meniu Blog
De ce excelența a devenit rară și mediocritatea este peste tot
07/04/2023

De ce excelența a devenit rară și mediocritatea este peste tot

Există mai multi factori care pot contribui la apariția mediocrității în societate, în timp ce excelența devine tot mai rară. Iată câteva exemple:

  1. Educația - Un sistem educațional neadecvat sau slăbit poate afecta capacitatea tinerilor de a-și dezvolta abilitățile și de a atinge excelența într-un domeniu specific.

  2. Standardizarea - În multe domenii, standardizarea și uniformizarea pot duce la o lipsă de creativitate și originalitate, care este esențială pentru atingerea excelenței.

  3. Cultura generală - O cultură generală scăzută poate duce la o lipsă de cunoaștere și înțelegere a domeniilor și subiectelor care necesită excelență.

  4. Distragerea - Tehnologia și social media pot contribui la distragerea și la scăderea atenției și concentrării, ceea ce poate duce la o performanță mediocră.

  5. Comoditatea - În societatea modernă, mulți oameni caută confortul și conveniența în detrimentul efortului și al muncii grele necesare pentru a atinge excelența.

Acești factori pot fi combinați și pot duce la o scădere a standardelor de performanță și la o acceptare a mediocrității în societate. Este important să se promoveze și să se susțină excelența, să se încurajeze și să se recunoască realizările remarcabile, și să se încurajeze o cultură a muncii și a efortului sustenabil pentru a obține performanțe deosebite.

Întotdeauna am știut că tot ce se preda acum în școli este o minciună. Ce rost are să spun asta?

A trăi o viață de excelență este singura modalitate de a deveni grozav.

În viață, suntem înconjurați de mediocritate oriunde ne uităm. Suntem învățați modele învechite  de catre niste oameni care nu mai înțeleg cum funcționează lumea. Practic, tot ceea ce este predat la școală și de către cei din jurul tau se vor asigura că nu vei avea succes în viață.

 

Calea standard = calea mediocrității.

Puțini pot înțelege asta.

Marea majoritate a facultatilor sunt o înșelătorie absolută. Nu iau în considerare legile cererii și ofertei. Pe măsură ce oferta de diplome crește, valoarea fiecăreia dintre ele scade exponențial. Pe lângă asta, studenții din zilele noastre au o mentalitate de îndreptățire, în care cred că a te prezenta și a face ceea ce ți se spune îți dă dreptul la succes. 

După cum am spus, facultatea nu a fost întotdeauna o înșelătorie, dar cu siguranță a devenit una. Liceul si facultatea nu exista pentru a crea antreprenori și proprietari. Există doar pentru a crea o forță de muncă care trebuie să lucreze.

Cum faci ca oamenii să aibă nevoie de muncă?

Îi legați cu datorii. Aceasta este realitatea!

Oamenii mediocri nu pun la îndoială ceea ce li se prezinta ca obiect de studiu. Asta pentru că le este frică de adevăr.

În societatea noastră, oamenii își doresc rezultate instantanee și nu respectă procesul.

Succesul respectă procesul și dacă ignori procesul, succesul te va ignora.

Pentru a deveni grozav, trebuie să-ți pavatezi propriul drum în viață, să îmbrățișezi durerea, să eșuezi de multe ori și să ignori gunoiul pe care cei mediocri încearcă să-l împingă asupra ta.

Oamenii mediocri vorbesc îndelung despre lucruri despre care știu foarte puțin.

Acest lucru se datorează faptului că sunt prea aroganți pentru a deveni elevi și pentru a învăța înainte de a vorbi.

Excelența presupune smerenia de a recunoaște că ești necunoscut, deschiderea de a absorbi informații din surse credibile și inițiativa de a le pune în practică.

Ascult doar oameni care au exact ceea ce vreau.

Nu-i invidiez, îmi iau un angajament că voi învăța de la ei și de aceea ajung să câștig.

Oamenii mediocri sunt primii care vă oferă sfaturi, dar sfaturile lor sunt inutile pentru că nu provin din experiență.

Disponibilitatea tehnologiei moderne, cum ar fi smartphone-uri, laptop-uri și internet, au creat un mediu de așteptare instantanee, unde oamenii pot obține informații și feedback instantaneu, fără a mai aștepta. În societatea noastră, succesul și realizările sunt adesea măsurate în funcție de rezultatele imediate, cum ar fi salariul sau numărul de like-uri și de distribuiri pe rețelele de socializare.

Este important să înțelegem că atingerea succesului și a excelenței necesită timp, răbdare și efort susținut. Este necesar să investim în procesul de a obține aceste rezultate și să ne concentrăm pe dezvoltarea de abilități, învățare și creștere continuă. În plus, trebuie să ne amintim că rezultatele instantanee pot fi adesea efemere și să ne concentrăm pe atingerea obiectivelor pe termen lung.

De ce este mediocritatea atât de comună și excelența atât de rară?

Comoditatea poate fi un factor important care contribuie la prevalența mediocrității și la raritatea excelenței în societate. În societatea modernă, există multe modalități de a obține confortul și comoditatea, de la tehnologie și divertisment, până la servicii și facilități convenabile.

Comoditatea poate duce la o abordare mai relaxată față de viață, unde oamenii aleg să evite efortul și munca grea necesară pentru a atinge excelența. În loc să urmeze obiective ambițioase și să își dezvolte abilitățile pe termen lung, mulți oameni aleg să se concentreze asupra obiectivelor imediate, care le oferă un confort și o comoditate imediată.

În plus, comoditatea poate duce la o acceptare a unui nivel minim de performanță. Oamenii pot fi mulțumiți cu o performanță medie, fără a fi nevoie să își pună prea mult efort sau să investească timp și resurse în a-și îmbunătăți performanța.

Pentru a contracara comoditatea și a promova excelența, este important să încurajăm o cultură a muncii și a efortului sustenabil pentru a obține performanțe deosebite. Trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea abilităților pe termen lung și să ne încurajăm copiii și tinerii să își urmeze pasiunile și să investească timp și efort în dezvoltarea lor personală și profesională. De asemenea, trebuie să ne amintim că excelența necesită timp și răbdare și că obiectivele pe termen lung sunt adesea cele care aduc cele mai mari recompense și satisfacții.

Standardizarea poate fi un factor important care contribuie la prevalența mediocrității și la raritatea excelenței în societate. Standardizarea este procesul de creare a unor reguli și proceduri care să fie urmate de toți, astfel încât să se asigure uniformitate și coerență în anumite domenii sau activități.

În multe domenii, standardizarea și uniformizarea pot duce la o lipsă de creativitate și originalitate, care este esențială pentru atingerea excelenței. Aceasta poate duce la o abordare mediocră față de viață, unde oamenii urmează aceleași reguli și proceduri, fără a-și dezvolta propriile idei și soluții creative. În plus, standardizarea poate duce la o limitare a inovației și a progresului, deoarece soluțiile sunt limitate de reguli și proceduri standardizate.

Pe de altă parte, standardizarea poate fi utilă în unele domenii, cum ar fi industria și producția, unde uniformitatea și coerența sunt esențiale pentru a asigura siguranța și calitatea produselor.

Pentru a contracara efectele negative ale standardizării și a promova excelența, este important să încurajăm inovația și creativitatea. Trebuie să încurajăm oamenii să găsească soluții inovatoare și să își dezvolte propriile idei, fără a fi limitați de regulile și procedurile standardizate. De asemenea, trebuie să promovăm o cultură a muncii și a efortului sustenabil pentru a obține performanțe deosebite, indiferent de standardele existente.

Așteptările scăzute pot fi un factor important care contribuie la prevalența mediocrității și la raritatea excelenței în societate. Așteptările scăzute se referă la nivelul redus de așteptare față de performanța personală sau față de obiectivele și standardele înalte.

Atunci când oamenii își ajustează așteptările la un nivel scăzut, aceștia sunt mai puțin motivați să își dezvolte abilitățile și să își atingă potențialul maxim. Ei pot fi mulțumiți cu performanțe mediocri și nu își vor dedica timpul și efortul necesar pentru a atinge un nivel ridicat de performanță.

Așteptările scăzute pot fi cauzate de o varietate de factori, cum ar fi experiențe anterioare negative, lipsa de încredere în propriile abilități, lipsa de modele de rol sau încurajări, sau așteptările scăzute ale celorlalți din jur.

Pentru a contracara așteptările scăzute și a promova excelența, este important să încurajăm o cultură a ambiției și a efortului. Trebuie să ne încurajăm copiii și tinerii să urmeze pasiunile lor și să își urmeze visurile, fără a se limita de așteptările scăzute ale altora. Trebuie să le oferim modele de rol care să îi inspire și să îi încurajeze să își dezvolte abilitățile și să își atingă potențialul maxim. De asemenea, trebuie să recunoaștem și să apreciem performanțele remarcabile și să promovăm un standard ridicat de performanță, astfel încât oamenii să aibă așteptări mai ridicate față de propria lor performanță.

 

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Magda G
26/08/2023
Cauze
Comentarii
Cauzele pentru prevalența mediocrității în diferite aspecte ale societății pot fi complexe și variate. Acest fenomen poate fi influențat de factori sociali, culturali, economici, educaționali și psihologici. Iată câteva posibile explicații pentru apariția mediocrității și diminuarea excelenței:

Cultura Imediatului: Într-o lume în care tehnologia și informațiile sunt disponibile la îndemână, există ...
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Magda G
Magda G
26/08/2023
Cauze
Comentarii
Cauzele pentru prevalența mediocrității în diferite aspecte ale societății pot fi complexe și variate. Acest fenomen poate fi influențat de factori sociali, culturali, economici, educaționali și psihologici. Iată câteva posibile explicații pentru apariția mediocrității și diminuarea excelenței:

Cultura Imediatului: Într-o lume în care tehnologia și informațiile sunt disponibile la îndemână, există ...
A fost utilă această recenzie?
0 0
Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari