Meniu Blog
Revelionul in tarile calde: Traditii si obiceiuri in locuri exotice
02/11/2023
artificii de Revelion pe plaja Copacabana

Revelionul, sarbatoarea care marcheaza trecerea dintre ani, este celebrata in intreaga lume, fie pe plaja la malul marii, sub palmieri sau intr-un oras exotic. Tarile calde, cu climatul lor tropical sau mediteranean, ofera o atmosfera relaxata si oportunitati unice pentru a sarbatori intr-un mod special. In acest articol, vom explora cum se sarbatoreste Revelionul in tarile cu climat cald, aducand in prim-plan traditii, obiceiuri si atmosfera specifica acestor locuri exotice.

Thailanda - Festivalul Lunii Noi

Thailanda este cunoscuta pentru petrecerile grandioase de Revelion de pe plaja, in special pe insula Koh Phangan. Aici, Revelionul coincide cu celebrarea "Festivalului Lunii Noi," care include dansuri pe plaja, focuri de artificii si multa muzica. Turistii vin din intreaga lume pentru a dansa pe plaja sub lumina lunii si pentru a se bucura de atmosfera tropicala a insulei.

Brazilia - Petrecerea de la Copacabana

Revelionul la Rio de Janeiro, Brazilia, este renumit pentru petrecerea de la Copacabana. Milioane de oameni se aduna pe faimoasa plaja pentru a sarbatori trecerea in noul an. O caracteristica distinctiva este obiceiul de a purta haine albe, simbolizand purificarea si  un inceputul proaspat. Petrecerea include concerte, muzica live si un spectacol impresionant de artificii pe plaja Copacabana.

Australia - Sydney Harbour Fireworks

Sydney, Australia, este una dintre primele orase care sarbatoreste Revelionul, cu faimoasele focuri de artificii de la Sydney Harbour. Aproximativ 1,6 milioane de oameni se aduna pe tarmuri si in jurul podului Sydney Harbour Bridge pentru a asista la un spectacol de lumini si culori uluitoare.  Aici, se danseaza pe plaja si in barurile de pe plaja, iar atmosfera este vesela si relaxata.

Mexic - Fiesta de Año Nuevo

In Mexic, Revelionul este marcat de obiceiurile traditionale de Año Nuevo. La miezul noptii, se sparge un ou crud intr-un pahar si se adauga aur sau bijuterii, simbolizand prosperitatea si bunastarea in noul an. De asemenea, se obisnuieste sa se consume 12 boabe de struguri, fiecare reprezentand o luna a anului, si sa se faca dorinte pentru fiecare luna.

Bahamas - Junkanoo

In Bahamas, Revelionul este marcat de spectacolul Junkanoo, o parada colorata si plina de muzica. Oamenii danseaza pe strazi si poarta costume extravagante, cu accesorii sclipitoare. Aceasta traditie aduce o atmosfera vibranta si bucurie in insulele Bahamas.

Dubai - Burj Khalifa

Dubai, cu faimoasa sa cladire Burj Khalifa, gazduieste unul dintre cele mai impresionante spectacole de artificii din lume in noaptea de Revelion. Mii de oameni se aduna pentru a asista la acest spectacol si pentru a se bucura de atmosfera luxoasa a orasului. Cluburile si restaurantele de top din Dubai organizeaza petreceri sofisticate, oferind turistilor ocazia de a sarbatori in stil grandios.

Jamaica - Reggae Fest

In Jamaica, Revelionul este marcat printr-un festival reggae numit "Rebel Salute" care celebreaza muzica si cultura jamaicana. Oamenii se aduna pentru a asculta concerte live, pentru a dansa pe ritmurile reggae si pentru a se bucura de bucate locale delicioase.

Acestea sunt doar cateva exemple de cum se sarbatoreste Revelionul in tarile cu climat cald. In aceste locuri exotice, trecerea in noul an este marcata de traditii unice si o atmosfera relaxata. Indiferent de destinatia aleasa, Revelionul in tarile calde aduce o experienta speciala, care combina frumusetea peisajelor cu traditii locale si bucuria de a sarbatori in mijlocul unor oameni prietenosi.

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Top Ingrediente si Booking iti ofera preturi speciale
Bannerul tau aici 1
AquaClear
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari