+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
10 lucruri pe care pariem ca nu le stiai despre Noua Zeelanda
25/05/2023

10 lucruri pe care pariem ca nu le stiai despre Noua Zeelanda

Noua Zeelandă, o țară insulară situată în sud-vestul Pacificului, este un paradis natural cu peisaje uimitoare și o cultură bogată. Deși are o populație mică, Noua Zeelandă strălucește prin realizările sale.Noua Zeelandă este o destinație fascinantă pentru exploratori și iubitori ai naturii.Descoperă Noua Zeelandă - o țară insulară fermecătoare, cu peisaje spectaculoase, aventuri uluitoare și o cultură fascinantă.

  1. Noua Zeelandă are o populație relativ mică de aproximativ 5 milioane de locuitori. De fapt, este una dintre cele mai puțin populate țări din lume, ceea ce înseamnă că poți experimenta spații largi și neaglomerate în timpul vizitei tale.

  2. Bungee jumping-ul modern a luat naștere în Noua Zeelandă. În 1988, AJ Hackett și Henry van Asch au deschis prima platformă comercială de bungee jumping de pe Podul Kawarau din Queenstown. De atunci, Queenstown a devenit una dintre cele mai populare destinații pentru iubitorii de aventură din întreaga lume.

  3. Noua Zeelandă este renumită pentru frumusețea și diversitatea sa naturală. Peste 30% din teritoriul său este protejat și desemnat arii protejate. Acestea includ parcuri naționale precum Fiordland, Tongariro și Abel Tasman, rezervații naturale, precum Te Urewera și Fiordurile din Milford Sound, și multe altele. Aceste spații naturale oferă oportunități uimitoare de explorare și aventură într-un cadru pitoresc.

  4. Noua Zeelandă a fost prima țară din lume care a acordat femeilor drept de vot. În 1893, Legea dreptului de vot a fost adoptată, acordând femeilor din Noua Zeelandă dreptul deplin de vot în alegeri. Aceasta a fost o mișcare progresistă și semnificativă în lupta pentru egalitatea de gen.

  5. Noua Zeelandă este faimoasă pentru industria sa lanieră și de carne de oaie. De-a lungul anilor, creșterea oilor a devenit un element cheie al economiei țării. Este interesant de menționat că populația de oi din Noua Zeelandă este de aproximativ 9 ori mai mare decât populația umană.

  6. Noua Zeelandă are o reputație excelentă în ceea ce privește siguranța și scăderea ratei criminalității. Este considerată una dintre cele mai sigure țări din lume, iar acest aspect este apreciat de către localnici și vizitatori.

  7. Kiwi este o pasăre emblematică pentru Noua Zeelandă și reprezintă un simbol național. Kiwi este o pasăre nezburătoare și nocturnă, care este endemică pentru Noua Zeelandă. Există și un alt sens al cuvântului "kiwi" în Noua Zeelandă, care se referă la locuitorii țării.

  8. Queenstown este un oraș din insula de Sud a Noii Zeelande, cunoscut ca "Capitala Aventurii a Lumii". Este un loc preferat pentru iubitorii de senzații tari, deoarece oferă o varietate de activități extreme, cum ar fi bungee jumping, parapantă, cățărare pe stânci, ciclism de munte și multe altele.

  9. Noua Zeelandă are numeroase izvoare termale și gheizere. Unul dintre cele mai populare locuri în acest sens este Rotorua, unde poți experimenta atât izvoare termale, cât și cultura maoră. Aici poți participa la ceremonii tradiționale maore, să faci tratamente termale și să te relaxezi în băile termale naturale.

  10. Noua Zeelandă are două limbi oficiale: engleza și maorii. Limba maoră este o limbă polineziană distinctă și are un statut special în țară. Se poate auzi limba maoră în viața de zi cu zi, iar străzile, orașele și punctele de referință au adesea nume maore și engleze.

(RC)

 

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Meniu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari