+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Mango Utilizare si Beneficii
07/06/2023

Mango Utilizare si Beneficii

Mango este un fruct delicios și extrem de popular în Ho Chi Minh City și în întreaga zonă tropicală. Mango-ul este disponibil în mai multe soiuri, iar Vietnamul este cunoscut pentru producția sa bogată de mango.

Mango-ul este caracterizat de o coajă groasă, de obicei, de culoare galbenă sau portocalie, care se poate închide la culoare pe măsură ce fructul ajunge la maturitate. Pulpa mango-ului este suculentă, dulce și parfumată, cu o textură moale și netedă. Gustul său poate varia în funcție de soi, dar este în general dulce și ușor acidulat.

Mango-ul este un ingredient versatil și se poate consuma în multe feluri. Poate fi mâncat simplu, ca atare, sau adăugat în diverse preparate culinare. În Ho Chi Minh City, mango-ul este adesea folosit în salate de fructe, băuturi răcoritoare, deserturi și chiar în feluri de mâncare picante, oferind o notă dulce și exotică.

Pe lângă gustul său delicios, mango-ul este și o sursă bogată de vitamine și nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, vitamina A și fibrele alimentare.

În timpul sezonului mango, piețele din Ho Chi Minh City sunt pline de aceste fructe gustoase. Poți alege din mai multe soiuri de mango, precum mango Kensington, mango Keitt sau mango Alfonso, și să te bucuri de aroma și savoarea lor caracteristice.

Tipuri de Mango

Există o varietate largă de soiuri de mango pe care le poți găsi în Ho Chi Minh City și în alte părți ale lumii. Fiecare soi de mango are caracteristici unice în ceea ce privește culoarea, dimensiunea, gustul și textura pulpei. Iată câteva dintre cele mai cunoscute soiuri de mango:

 1. Mango Kensington: Este un soi popular de mango, cu o coajă de culoare galben-verzuie și o pulpă suculentă, dulce și aromată.

 2. Mango Alfonso: Este un soi de mango originar din India, cunoscut pentru gustul său dulce și aromele intense. Are o coajă galbenă cu tentă portocalie și o pulpă densă și cremoasă.

 3. Mango Keitt: Este un soi mare de mango, cu o coajă de culoare verde închis și o pulpă dulce, suculentă și netedă. Mango-ul Keitt poate fi consumat atunci când este încă verde sau lăsat să se coacă complet pentru a obține o textură și un gust mai dulce.

 4. Mango Tommy Atkins: Este un soi comun de mango cu o coajă de culoare roșie-verzuie și o pulpă galbenă. Este disponibil pe tot parcursul anului și are un gust dulce și ușor acidulat.

 5. Mango Kent: Acest soi de mango are o coajă de culoare verde închisă și o pulpă dulce și suculentă, cu o textură cremoasă. Este un mango foarte apreciat datorită gustului său echilibrat și aromei bogate.

 6. Mango Ataulfo: Este un soi de mango mic și galben, originar din Mexic. Are o pulpă cremoasă, dulce și cu aromă intensă. Este adesea denumit și "mango de miere" datorită gustului său dulce și catifelat.

 7. Mango Francis: Acest soi de mango provine din Haiti și are o coajă verde-galbenă și o pulpă suculentă, dulce și parfumată. Este un mango popular datorită texturii sale fine și aromei exotice.

Utilizari ale Fructului Mango

Fructul mango este extrem de versatil și poate fi utilizat într-o varietate largă de feluri de mâncare, băuturi și deserturi. Iată câteva dintre cele mai comune utilizări ale fructului mango:

 1. Consumul în stare proaspătă: Mango-ul poate fi pur și simplu mâncat ca atare, curățat de coajă și tăiat în felii sau bucăți. Gustul dulce și suculent al mango-ului face ca această formă de consum să fie extrem de plăcută.

 2. Salate de fructe: Mango-ul este un ingredient minunat în salatele de fructe. Poate fi combinat cu alte fructe proaspete, cum ar fi ananasul, căpșunile sau fructele de pădure, pentru a crea o salată colorată și plină de savoare.

 3. Smoothie-uri și sucuri: Pulpa de mango este perfectă pentru a fi adăugată în smoothie-uri și sucuri. Poți combina mango-ul cu alte fructe, cum ar fi bananele sau căpșunile, pentru a crea băuturi răcoritoare și hrănitoare.

 4. Sosuri și chutney-uri: Mango-ul poate fi utilizat pentru a prepara sosuri și chutney-uri acrișoare și aromate. Acestea pot fi folosite pentru a acompania preparatele din carne, pește sau legume, adăugând o notă exotică și dulce.

 5. Deserturi: Mango-ul poate fi folosit într-o varietate de deserturi delicioase. Poate fi adăugat în prăjituri, clătite, tarte, înghețate sau budinci pentru a conferi o aromă tropicală și o textură catifelată.

 6. Preparate asiatice: Mango-ul este un ingredient frecvent în bucătăria asiatică. Poate fi utilizat în salatele thailandeze, cum ar fi cele cu salată de mango verde, sau în curry-uri, oferind un echilibru perfect între dulce și acrișor.

 7. Conserve și gemuri: Mango-ul poate fi conservat sau transformat în gemuri pentru a fi păstrat mai mult timp. Acestea pot fi folosite apoi în prăjituri, pâine prăjită sau alte preparate de patiserie.

 8. Marinade pentru carne: Mango-ul poate fi folosit pentru a prepara marinade dulci și aromate pentru carne, cum ar fi puiul sau carnea de porc. Gustul său dulce și acidulat adaugă o notă specială și îmbunătățește aromele preparatelor.

Beneficii ale consumului de Mango

Consumul de mango aduce numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului său bogat în nutrienți esențiali. Iată câteva dintre beneficiile consumului de mango:

 1. Bogat în nutrienți: Mango-ul este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A și vitamina E. De asemenea, conține vitamine din complexul B, precum B6 și acid folic. Mango-ul furnizează, de asemenea, minerale importante, cum ar fi potasiu, magneziu și cupru.

 2. Antioxidanți puternici: Mango-ul este bogat în antioxidanți, cum ar fi compușii de tip carotenoizi și polifenoli. Acești antioxidanți ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, protejând celulele împotriva stresului oxidativ și a deteriorării oxidative.

 3. Susține sistemul imunitar: Datorită conținutului său ridicat de vitamina C, mango-ul contribuie la întărirea sistemului imunitar și la protejarea împotriva infecțiilor. Vitamina C stimulează producția de celule imunitare și ajută la combaterea inflamației.

 4. Promovează sănătatea digestivă: Mango-ul conține fibre alimentare, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă. Fibrele ajută la prevenirea constipației, stimulează mișcările intestinale regulate și mențin sănătatea colonului.

 5. Beneficii pentru sănătatea ochilor: Mango-ul este o sursă bogată de vitamina A și compuși carotenoizi, cum ar fi luteina și zeaxantina, care sunt esențiale pentru sănătatea ochilor. Acești nutrienți ajută la menținerea sănătății retinei, previn degenerescența maculară și reduc riscul de apariție a cataractei.

 6. Promovează sănătatea pielii: Conținutul de vitamina C și vitamina A din mango contribuie la menținerea unei pielii sănătoase și strălucitoare. Aceste vitamine susțin producția de colagen, ajutând la menținerea elasticității pielii și la reducerea semnelor de îmbătrânire.

 7. Susține sănătatea inimii: Mango-ul conține compuși bioactivi, cum ar fi antioxidanții și fibrele, care pot contribui la menținerea sănătății inimii. Acești compuși pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale și la protejarea împotriva inflamației în sistemul cardiovascular.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Meniu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari