+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Nara - Călătoria într-un oraș istoric japonez
29/05/2023

Nara - Călătoria într-un oraș istoric japonez

Nara, un oraș fermecător din Japonia, este o destinație de călătorie care te poartă înapoi în timp. Cu o istorie de peste 1.300 de ani, Nara este plină de atracții istorice, temple budiste, grădini frumoase și o atmosferă unică. 

 1. Orașul Cerbilor Sacri:

  Unul dintre cele mai cunoscute și iubite simboluri ale orașului Nara sunt cerbii sacri care umblă în voie pe străzile și în parcuri. Acești cerbi, numiți "shika" în limba japoneză, sunt considerați mesagerii zeilor și sunt protejați de statutul de "Bun Cultural Special". Vizitatorii pot hrăni cerbii cu biscuiți special pregătiți și pot chiar să interacționeze cu ei. Este o experiență unică care îți va aduce bucurie și te va conecta cu natura.
 2. Templul Tōdai-ji:

  Tōdai-ji este unul dintre cele mai mari temple budiste din Japonia și un punct de atracție important în Nara. Templul este faimos pentru statuia lui Buddha Vairocana, cea mai mare statuie de bronz a lui Buddha din lume. Intrarea prin Poarta Nandaimon, cu cele două statui imense ale lui Nio, gardienii templelor, te va impresiona cu siguranță. Explorează interiorul templului și bucură-te de arhitectura sa magnifică și de atmosfera liniștită și spirituală.
 3. Parcul Nara:

  Parcul Nara este un loc minunat pentru a te relaxa și a te bucura de frumusețea naturală. Acesta este situat în apropierea Templului Tōdai-ji și este acasă pentru mulți cerbi sacri. Poți plimba prin aleile parcului, admira florile de cireș sau face un picnic pe iarbă. De asemenea, în parc se află și alte atracții, cum ar fi Templul Kasuga și Grădina Isuien, care merită explorate.
 4. Templul Hōryū-ji:

  Situat în afara centrului orașului Nara, Templul Hōryū-ji este un alt loc de vizitat important din punct de vedere istoric și cultural. Este unul dintre cele mai vechi temple din Japonia și a fost înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Templul găzduiește numeroase relicve și trezorerii istorice, iar grădinile sale frumoase sunt o oază de liniște și contemplare.
 5. Strada comercială Naramachi:

  Pentru a experimenta atmosfera autentică a orașului Nara, nu trebuie să ratezi o plimbare pe strada comercială Naramachi. Această zonă pitorească păstrează încă multe dintre clădirile tradiționale din lemn, oferind o privire autentică în trecutul orașului. Poți explora magazinele tradiționale, cafenelele și micile galerii de artă, unde vei găsi suveniruri locale și produse tradiționale japoneze. Este locul ideal pentru a te relaxa, a savura o ceașcă de ceai verde și a te conecta cu cultura și tradițiile locale.
 6. Muzeul Național al Nara-ului:

  Pentru iubitorii de artă și istorie, Muzeul Național al Nara-ului este o opțiune excelentă. Acest muzeu impresionant găzduiește o colecție vastă de artefacte și opere de artă din perioada istorică a orașului Nara. Vei avea ocazia să vezi sculpturi budiste, picturi, ceramică și alte artefacte culturale valoroase. Este o oportunitate de a înțelege mai bine evoluția și influența culturală a orașului de-a lungul timpului.
 7. Festivalul Omizutori:

  Dacă ai ocazia să vizitezi Nara în perioada festivalului Omizutori, vei trăi o experiență cu adevărat memorabilă. Acest festival budist tradițional are loc la templul Nigatsu-do și este celebrat în fiecare an în luna martie. Unul dintre momentele culminante ale festivalului este ceremonia în care călugării aprind torțe uriașe și le lasă să arda de pe o platformă suspendată. Această ceremonie impresionantă atrage mulți localnici și turiști, creând o atmosferă plină de spiritualitate și frumusețe.

Nara este un oraș istoric captivant care oferă oportunități unice de a te conecta cu tradițiile și istoria Japoniei. Cu templele sale magnifice, cerbii sacri, grădinile frumoase și atmosfera sa autentică, Nara este cu siguranță un loc care merită explorat. Așadar, adaugă acest oraș fermecător pe lista ta de destinații de călătorie și pregătește-te să te întorci în timp și să experimentezi farmecul unei epoci îndepărtate în mijlocul Japoniei moderne.

(AM)

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Meniu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari