+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Mochi Magic: Descoperă dulceața fascinantă a desertului japonez
31/05/2023

Mochi Magic: Descoperă dulceața fascinantă a desertului japonez

Mochi este un desert tradițional japonez care a captivat imaginația multor persoane din întreaga lume. Cu o textură moale și gumoasă și o varietate de umpluturi delicioase, mochi-ul este o adevărată dulceață fascinantă. Această specialitate japoneză este realizată în principal din făină de orez glutinos, care îi conferă acea textură unică.

Procesul de preparare a mochi-ului implică gătirea și măcinarea orezului glutinos pentru a obține o pastă. Această pastă este apoi modelată în diverse forme, cum ar fi bile mici sau cuburi. Mochi-ul poate fi servit simplu, în varianta sa originală, sau umplut cu diverse ingrediente, cum ar fi anko (pastă de fasole roșie îndulcită), fructe, ciocolată sau înghețată.

Există multe varietăți de mochi, care diferă în funcție de regiunea în care sunt preparate și de ingredientele folosite. De exemplu, mochi-ul tradițional din Kyoto, numit "kyo-mochi", este cunoscut pentru umplutura sa de anko și este adesea acoperit cu pudră de matcha. Mochi-ul tradițional de An nou (An Mochi) este adesea asociat cu acest eveniment anual japonez și este umplut cu anko.

Mochi-ul este adesea consumat în timpul sărbătorilor și festivităților, precum Anul Nou Japonez (numit și "Oshogatsu") sau Festivalul Lunii Pline (numit "Tsukimi"). De asemenea, este o gustare populară în timpul verii, deoarece se poate servi rece și este revigorant.

Datorită popularității sale crescânde în întreaga lume, mochi-ul poate fi acum găsit și în afara Japoniei, în multe magazine specializate sau restaurante asiatice. De asemenea, există și variante moderne ale mochi-ului, cu umpluturi și arome inovatoare, care au devenit populare în rândul tinerilor.

Cu siguranță, descoperirea dulceaței fascinante a mochi-ului japonez poate fi o experiență delicioasă și unică pentru oricine încearcă acest desert tradițional.

 Tipuri  de mochi 

 1. Mochi cu anko (Azuki Mochi): Aceasta este varianta tradițională a mochi-ului, umplută cu anko, o pastă de fasole roșie îndulcită. Este dulce și bogat în arome.

 2. Mochi cu ciocolată: Acest tip de mochi este umplut cu bucăți de ciocolată, fie în interiorul pastei de orez, fie în mijlocul mochi-ului.

 3. Mochi cu fructe: Mochi-ul poate fi umplut cu bucăți de fructe proaspete, cum ar fi căpșuni, mango, kiwi sau fructe de pădure. Combinația de dulceața fructelor cu textura mochi-ului este o adevărată delicatesă.

 4. Mochi cu înghețată (Ice Cream Mochi): Aceasta este o variantă modernă și populară a mochi-ului, în care un nucleu de înghețată este învelit într-un strat de mochi. Poate fi găsită într-o varietate de arome de înghețată și este adesea servită ca desert răcoritor în timpul verii.

 5. Mochi cu matcha (Matcha Mochi): Acest tip de mochi este realizat cu adăugarea de pudră de ceai verde matcha în pastă sau învelișul exterior al mochi-ului. Este perfect pentru iubitorii de ceai verde.

 6. Mochi cu unt (Butter Mochi): Această variantă de mochi conține unt și este cunoscută pentru consistența sa mai densă și mai puțin elastică. Este populară în special în Hawaii și alte zone cu influențe japoneze.

 7. Mochi cu nucă de cocos (Coconut Mochi): Acest mochi este preparat cu adăugarea de lapte de cocos sau fulgi de nucă de cocos, conferindu-i un gust exotic și o aromă bogată.

 8. Kashiwa Mochi: Acesta este un mochi special pregătit în timpul sărbătorii japoneze denumită "Kodomo no Hi" sau "Ziua Copilului". Kashiwa Mochi este umplut cu anko și învelit într-o frunză de stejar gătită, numită "kashiwa". Este considerat un simbol al norocului și al longevității.

 9. Mitarashi Kushi Mochi: Acest mochi constă în bucăți mici de mochi înfipte pe băț, în stil de shaumă. Este servit într-un sos dulce de soia, cunoscut sub numele de "mitarashi", care îi conferă un gust dulce și sărat în același timp.

 10. Uguisu Mochi: Acest mochi are o culoare verde și este umplut cu pastă de fasole azuki și cu o umplutură albă de ciocolată. Forma și umplutura sa se aseamănă cu pasărea "uguisu" (pitulice), de unde și provine numele său.

 11. Kuzu Mochi: Acesta este un mochi făcut din amidon de kuzu (rădăcină de plante) în loc de făină de orez glutinos. Are o textură mai elastică și mai gelatinoasă decât mochi-ul tradițional. Este adesea servit cu sirop dulce de zahăr și matcha.

 12. Yomogi Mochi: Acest mochi este realizat cu adăugarea frunzelor de mugwort (yomogi) în pastă sau învelișul exterior. Frunzele de mugwort conferă un gust specific și o culoare verde închis mochi-ului.

 13. Hishi Mochi: Acest mochi este tăiat în formă de romb și este asociat cu festivalul japonez "Hina Matsuri" sau "Festivalul Papușilor". Este adesea însoțit de alte dulciuri și este servit pentru a sărbători sănătatea și fericirea fetelor.

 14. Strawberry Mochi: Aceste mochi-uri sunt umplute cu căpșuni proaspete sau pastă de căpșuni și învelite într-un strat de făină de orez glutinos. Căpșunile proaspete adaugă un gust dulce și acru, creând o combinație perfectă cu textura mochi-ului.

 15. Mango Mochi: Mochi-urile cu mango sunt umplute cu bucăți de mango copt și învelite într-un strat de făină de orez glutinos. Mango-ul dulce și suculent oferă o aromă tropicală și un gust răcoritor mochi-ului.

 16. Blueberry Mochi: Aceste mochi-uri sunt umplute cu afine proaspete sau cu pastă de afine. Gustul dulce-acrișor al afinei se îmbină perfect cu mochi-ul moale și gumos.

 17. Peach Mochi: Mochi-urile cu piersici sunt umplute cu bucăți de piersici proaspete și învelite într-un strat de făină de orez glutinos. Piersicile aromate adaugă un gust delicat și suculent mochi-ului.

 18. Matcha Strawberry Mochi: Aceste mochi-uri combină două arome clasice: ceai verde matcha și căpșuni. Mochi-urile sunt umplute cu pastă de căpșuni și pudră de matcha, oferind un gust bogat și echilibrat.

 19. Mixed Fruit Mochi: Aceste mochi-uri conțin o varietate de fructe, cum ar fi căpșuni, mango, kiwi, afine și altele. Fiecare bucată de mochi este umplută cu bucăți mici de fructe, oferind o explozie de arome și culori.

(RC)

 

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Meniu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari