+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Un sat fantomă devenit atractie turistica
18/09/2023

Un sat fantomă devenit atractie turistica

Houtouwan este un sat părăsit situat pe insula Shengshan, care aparține de arhipelagul Shengsi din provincia Zhejiang, China. Acest sat a devenit faimos datorită faptului că a fost părăsit de locuitori într-o perioadă relativ scurtă și a fost cucerit de vegetație, ceea ce l-a transformat într-un oraș fantomă pitoresc.

Istoria Houtouwanului este fascinantă. A fost înființat în secolul al XIII-lea și a prosperat timp de mai multe secole ca un sat de pescari. Cu toate acestea, în anii '90 ai secolului trecut, locuitorii săi au început să se mute în alte zone în căutarea unei vieți mai bune, lăsând în urmă satul să devină un loc părăsit.

Ceea ce face Houtouwanul atât de spectaculos este faptul că natura a început să preia controlul asupra satului. Vegetația a invadat clădirile, iar casa după casă a fost înghițită de plantele care se strecoară prin geamuri și uși. Ca urmare, satul a devenit o atracție turistică unică și o destinație populară pentru cei care doresc să vadă cum natura recâștigă terenul într-un mediu urban părăsit.

Houtouwanul oferă o experiență captivantă pentru turiști și fotografi, datorită aspectului său de oraș abandonat și peisajului pitoresc de pe insula Shengshan. Este un loc care amintește de frumusețea naturii și de trecerea timpului.

Cum să ajungem acolo?

Pentru a ajunge la Houtouwan, orașul părăsit de pe insula Shengshan, în China, va trebui să călătoriți în regiunea Zhejiang și să continuați cu feribotul către insula Shengshan. Iată pașii principali pentru a ajunge acolo:

  1. Ajungeți în Shanghai sau Hangzhou: Cea mai apropiată cale aeriană internațională pentru a ajunge în zona Zhejiang este prin aterizarea pe aeroporturile din Shanghai sau Hangzhou. De acolo, puteți folosi transportul terestru pentru a ajunge în zona portuară de unde pleacă feriboturile către insula Shengshan.

  2. Mergi la insula Shengshan: Cea mai apropiată insulă de Houtouwan este Shengshan. De la Ningbo sau Shanghai, puteți lua un tren sau un autobuz către insula Shengshan sau puteți închiria o mașină.

  3. Feribot către Shengshan: În zona portuară de pe continent (cel mai probabil în Ningbo sau Shanghai), veți găsi feriboturi care fac curse regulate către insula Shengshan. Acesta este modul principal de a ajunge pe insula Shengshan.

  4. Transport local la Houtouwan: Odată ajunși pe insula Shengshan, va trebui să vă deplasați către Houtouwan. Există câteva opțiuni pentru a face acest lucru, inclusiv taxiuri sau autobuze locale. De obicei, se organizează tururi locale care includ și vizitarea Houtouwanului.

Este important să verificați disponibilitatea transportului și să faceți rezervările necesare în avans, în special în perioadele de vârf sau în timpul sezonului turistic. De asemenea, este recomandat să consultați hărțile și ghidurile locale pentru a vă asigura că puteți ajunge la Houtouwan în condiții de siguranță și eficiență.

In ce perioada a anului este cel mai bine de vizitat?

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Houtouwan și insula Shengshan din China depinde în mare măsură de preferințele dvs. personale și de activitățile pe care doriți să le faceți acolo. Iată câteva aspecte de luat în considerare pentru diferite sezoane:

  1. Primăvară (martie-mai): Primăvara este o perioadă minunată pentru a vizita Houtouwan. Temperaturile încep să se încălzească, iar natura înfloreste. Vegetația din jurul satului este proaspătă și verde, iar peisajul arată uimitor. Acesta este un moment bun pentru drumeții și explorarea pe jos.

  2. Vară (iunie-august): Vara este sezonul cel mai cald și umed în regiunea Zhejiang, inclusiv pe insula Shengshan. Este o perioadă potrivită pentru plajă și scăldat în apele din jur, dar trebuie să vă așteptați la temperaturi ridicate și umiditate. În plus, insula poate fi mai aglomerată din cauza turiștilor de vară.

  3. Toamnă (septembrie-noiembrie): Toamna este o altă perioadă excelentă pentru a vizita. Temperaturile sunt mai plăcute și vremea este stabilă. Peisajul continuă să fie frumos, iar aglomerația turistică poate fi mai mică decât în timpul verii.

  4. Iarnă (decembrie-februarie): Iarna este cea mai puțin recomandată perioadă pentru a vizita Houtouwan din cauza temperaturilor reci și a vânturilor puternice. Majoritatea turiștilor evită această perioadă din cauza condițiilor meteorologice neprielnice.

În general, primăvara și toamna sunt cele mai populare și plăcute perioade pentru a vizita Houtouwan, deoarece temperaturile sunt moderate, iar peisajul este frumos. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandat să verificați condițiile meteorologice actuale și să faceți rezervări pentru cazare și transport în avans, în special în timpul sezonului turistic.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Promotii / Stiri / Produse noi
Recomandari