+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50
Minciunile despre comerț electronic care mi-aș dori să fie adevărate
30/08/2022

Minciunile despre comerțul online care mi-aș dori să fie adevărate

Orice afacere este grea în cel mai bun caz. Într-adevăr, este. Nu este un clișeu. Chiar si in cele mai bune momente ale afacerii tale, vei lupta pentru poziția ta, te vei lupta pentru a crește și te vei lupta pentru a rămâne în viață. Apoi a sosit comerțul electronic și odată cu el, multe mituri. Am luat decizia de a incepe o astfel de afacere la inceputul anului 2020.

Mi-ar plăcea să risipesc unele dintre miturile din jurul comerțului electronic și acest articol va încerca să facă exact asta.

Nimic nu a fost ușor sau simplu și aproape totul a venit cu o cantitate imensă de muncă.

Iată minciunile pe care le credem și adevărul din spatele lor.

 • Comerțul electronic este un venit pasiv.

Nu am fost niciodată mai activ în toată viața mea. 

De când am început sa construiesc magazinul online Top Ingrediente, am muncit mai mult, m-am gândit mai mult, am invatat mult mai mult decât am făcut-o vreodata. Cred ca nici in facultate nu am depus un asa efort, sau poate ca la varsta de 20 de ani inveti mai usor.

Comerțul electronic nu este pentru leneși. Retailul nu este pentru slabi.

Dacă vindeți un produs digital, bine, poate veți scăpa cu mai puțină muncă. Dar vânzarea produselor online este o afacere incredibil de complicată și cu muncă intensă. Și nu sunt doar eu. Nu cunosc un jucător din comerțul electronic care să nu muncească din greu și să nu se lupte cu complicațiile zilnice ale naturii cu mai multe fațete a comerțului electronic. Acest lucru se intampla deoarece cand esti la inceput nu poti plati specialisti care sa-ti conduca afacerea spre succes si de altfel nu stii sa ce le ceri. Cel mai bine este sa inveti din propriile greseli si sa te perfectionezi.

Nu este nimic pasiv în ceea ce privește venitul pe care îl generăm la Top Ingrediente. Totul este foarte, foarte activ.

 • Dacă îl construiești (magazinul), clientii vor veni.

  Dar clientii se lasa asteptati.

  Crearea unui site web este gratuită și ușoară in ziua de azi. Puteți folosi Woocommerce, Shopify sau orice alta soluție pentru a lansa un magazin. Când investitia este minima si efortul de a lansa un magazin online este mic, înseamnă că piața se va aglomera foarte repede. Asta se întâmplă chiar acum. Piața este aglomerată. Poate nu în orice domeniu (nisa) sunt magazine online dar in Romania sunt acum magazine online cateva zeci de mii.

  Internetul este un spațiu fără sfârșit. Este, la propriu, fără sfârșit. Cu cât creează mai mulți oameni, cu atât există mai mulți. Cu cât există mai multe magazine, cu atât mai multă distanță va fi între tine și client.

  Echivalentul în comerțul cu amănuntul din lumea reală ar fi deschiderea unui magazin nou-nouț în mijlocul unui deșert, cu alte 50 de magazine care vând exact acelasi lucru, dar fără oraș în apropiere și fără drum care să conducă oamenii la ușa dvs.

  Nu așa funcționează.Trebuie construite drumuri, oamenilor trebuie să li se spună, marketingul executat corect și clienții vânați.

 • Pot să vând orice online.

  Probabil că poți vinde orice măcar o dată pe internet.

  Probabil că aș putea vinde o pereche uzată de șosete cu găuri dacă aș încerca cu adevărat. Dar construirea unei afaceri prin vânzarea acelui produs online va fi practic imposibilă.

  Variabilele necesare pentru ca o afacere de comerț electronic să funcționeze sunt vaste. Există tot felul de costuri neprevăzute pe care nu le vei lua în considerare: producția sau achizitia produsului (sau licențierea), costurile de ambalare, costuri de transport, costuri de retur, marketing, publicitate, producție de conținut scris sau video, costuri de stocare, închiriere, taxe, impozite, întreținere, dezvoltare, depanare și multe, multe, multe altele. Este complicat.

  Așa că fă-ți o favoare și află care sunt marjele tale dacă vrei să vinzi ceva online (sau oriunde cu adevărat). Nu o viziune generală, generică, amplă a finanțelor. Vorbesc despre un calcul practic. Exact ce procent reprezinta profitul net pe produs? Nu știi? Incearca sa afli.

  Dacă poți să-ți dai seama care este marja de profit și care este costul achiziției unui nou client, poți începe să lucrezi la modelul tău de afaceri.

  Dacă costul dvs. de achiziție este prea mare, costurile de transport sunt prea mari și costul de bază de vânzare este imposibil de gestionat, atunci nu veți reuși. Sunt foarte putine magazine online care suprevietuesc.

  Marja este totul.

 • Concurenții mei sunt locali.

  S-au dus vremurile domeniilor locale, adică concurenți locali. Da, există o anumită valoare în a vă limita afacerea și a vă limita expunerea, astfel încât să puteți gestiona creșterea companiei. Dar dacă cineva crede că produsul tău este prea scump, îl poate căuta pe google, poate găsi o versiune mai ieftină și mai buna de la o companie din străinătate, îl poate comanda, poate obtine  livrare gratuita și îl poate folosi până în weekend.

  Nu uita de restul lumii.

   

 • Clienții vor iubi marca noastră pentru că suntem speciali.

  Nu ești special.

  Compania Top Ingrediente, in mediul online, este una dintre multele de acolo. Nu mi-e frică să recunosc asta.

  Dar folosim diverse instrumente pentru a face marca noastră să iasă în evidență. Selectam doar produse de calitate, verificate, avem un serviciu pentru clienți absolut uimitor, livram din stoc in cel mai scurt timp posibil și incercam sa cream o comunitate în jurul nostru.

  Nimeni nu trebuie să-ți iubească marca. Nu meriți banii nimănui. Ii câștigi fiind zi de zi la dispozitia clientului. 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Produse Recomandate
Promotii / Stiri / Produse noi
Articole populare